Her trues religionsfriheden

Religionsfriheden er under kraftigt pres bl.a. i Burma, Egypten og Tyrkiet. Det mener den amerikanske kommission for religionsfrihed, som har publiceret sin årlige rapport.
Kommissionen anbefaler, at USA’s regering udnævner følgende lande til såkaldte «Countries of Particular Concern» – altså lande hvor religionsfriheden er særlig truet: Burma, Kina, Egypten, Eritrea, Irak, Iran, Nigeria, Nordkorea, Pakistan, Saudi-Arabien, Sudan, Tadsjikistan, Tyrkiet, Turkmenistan, Usbekistan og Vietnam.
US Commission on International Religious Freedom er en uafhængig kommission under USAs regering. Kommissionens opgave er at overvåge religionsfriheden over hele verden. Kommissionen giver også politiske råd om, hvordan USAs regering konstruktivt kan engagere sig for bedring af situationen.
KPK