Tør du?

Jeg holder meget af at gå på café med veninderne. Og med bopæl i København har jeg et hav af muligheder for at udforske diverse caféer.

En af goderne ved cafébesøgene er muligheden for at nuppe nogle af de gratis go-cards, der er linet op i kortstativerne rundt omkring på caféerne. Der findes mange sjove og farverige postkort, og står du og mangler et kort at give til en gave, så er der på sigt mange penge at spare ved i stedet at bruge et go-card.
På min væg i stuen hænger sjove, flotte eller sigende go-cards. Et orange kort med ordene Knald dygtig træder frem blandt de andre! Det hænger der, fordi jeg har en tendens til at glemme, det jeg er god til. På et andet kort står der Tør du?
Det er et reklamekort om at få laseropereret øjnene. Men det er nu ikke noget, jeg har tænkt mig at få gjort, selvom jeg bruger kontaktlinser. For mig er det et kort, der skal minde mig om at turde stille skarpt på mine drømme og længsler. Jeg drømmer om at gøre en forskel for Gud med de gaver, han har lagt ned i mig.
Ind imellem bliver jeg bange, og så har jeg mest lyst til at løbe min vej – Men det er Kristus i Mig, der skal skinne sit lys til verden og ikke mig, der i egen kraft skal være et vidnesbyrd om den, han er. Det må jeg ofte minde mig selv om. For det er så nemt at glemme – du kender det måske?
Når vi glemmer at kigge på Gud og i stedet ser på os selv, så dukker frygten op. Jeg ved, at Gud kan fjerne frygt, mindreværd og hvad der ellers står i vejen for at komme ud i den plan, han har for os. For han har gjort det for mig, og han gør det til stadighed. Jeg er overbevist om, at hvis vi beder Gud om at laseroperere vores øjne, så vil vi få et andet billede af, hvem han er. Og af hvem vi er.

Gud må forvandle vores hjerter, så vi forstår, at vi skal have vores identitet i ham og ikke i det, vi gør. Jo mere han forvandler os, jo nemmere er det at gøre de ting, han kalder os til. Det er en livsvarig proces at blive forvandlet, men når vi tilbringer tid sammen med Gud og inddrager ham i de valg, vi tager, så leder han os skridt for skridt. Nogle gange siger han vent! Andre gange siger han gå! Men én ting er sikker: Gud ønsker at forvandle os, så vores kald bliver forløst.
Tør du lade Gud laseroperere dine øjne? Tør du lukke ham ind i dit hjerte og lade ham forvandle dig, så du ser mere af, hvem han er, og hvem du er? Perfekt skabt i hans billede til at gøre store, smukke, sjove og eventyrlige ting for ham.
Husk, du gør det ikke alene, men han gør det igennem dig.

Dorthe Hansen