Men Gud er stærkere

Deltagerne var begejstrede for årets påskelejre og for påskens budskab.Årets to påskelejre gav deltagerne mange gode oplevelser med både Gud og hinanden.

Årets påskelejre gav deltagerne masser af tid til at søge Gud. Her er det lovsang på Oases lejr.

KFS’ påskelejr var som ventet den mest besøgte med i alt 1263 deltagere inklusive hele 506 gæster i løbet af lejren. Ninna Sonne og Mirjam Norup var blandt deltagerne, og Ninna fortæller begejstret:
– Påskelejren var som sædvanlig et brag af en succes! Ingen undskyldning kan måle sig med den.
Hun var særligt glad for morgenmøderne, som satte fokus på påskens budskab.
Mirjam Norup var med på påskelejr for syvende gang. Hun nyder at møde gamle venner og bekendte.
– Påskelejr var, som jeg kender påskelejr – en virkelig god lejr med fokus på Gud.
– Det bedste var, at jeg fik lov til at have nogle dybe samtaler om, hvad der sker i mit liv. Det gav mig perspektiv på tingene, og jeg fik lyst til at begynde på hverdagen igen.

Noget at komme efter

Mirjam Norup (øverst) og Ninna Sonne (nederst) var på KFS’s påskelejr.

Ninna har også været med på påskelejren før, og hun ser det som en tradition efterhånden. Og det skyldes blandt andet, at der er noget at komme efter:
– De (talerne red.) var RIGTIG relevante for mig, der midt i regnen af eksamensdatoer har hovedet fyldt af alt andet end påskebudskabet, som faktisk er det, der har størst betydning i mit liv.
– Gud åbnede endnu engang mine øjne for, hvor afskyelig jeg er – og hvor meget jeg behøver hans nåde og frelse. Specielt sætningen fra tirsdag morgenmøde ramte hårdt: ”Jesus måtte dybt, dybt, DYBT, DYYYYYYYBT ned, så han kunne få skovlen helt ind under os.” SIKKE EN FRELSER! siger hun.
Mirjam fik endnu engang også meget ud af undervisningen:
– Det blev stort for mig, at når jeg klynger mig til Jesus, så sejrer jeg sammen med ham. Ikke fordi jeg er stærk, men fordi Jesus er den stærkeste. Han som er stærkere end døden lader mig få del i sejren. Hvor er det fantastisk!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der var tid både til Gud og til fælleskab. Her på KFS’s lejr.
Gud bruger os – også når vi er trætte

På Oases Påskelejr var der 262 deltagere, og de var delt ind i et teen- og et ungespor, så undervisningen kunne blive mere målrettet.
Benjamin Byg var med på Teen-sporet for første gang, men det er ikke den sidste gang, fortæller han glad:
– Jeg synes, at det var nogle utroligt gode dage, som for mig vil kunne beskrives som spændende, udfordrende og præget af af rigtig god stemning og et fantastisk fællesskab.
Han synes, det lykkedes talerne at ramme alle aldersgrupper med relevant undervisning.
– Jeg følte virkelig, at flere af talerne formåede at tale direkte ind i mit hverdagsliv, og derfor blev undervisningen meget nærværende og spændende. Samtidig blev jeg udfordret til at tage nogle nye skridt i mit kristenliv, siger Benjamin, som havde en speciel oplevelse efter en hård lejr med knap så meget søvn:
– Jeg ledte lovsang med Rudehøj Efterskoles lovsangsband lørdag morgen. Vi manglede vores guitarist, og som sanger havde jeg absolut ingen stemme efter en nat som post på konfirmandernes natløb.
Alle os på scenen havde virkelig svært ved at nyde det, og jeg var selv ret nedslået bagefter. Men mens vi gik og pakkede sammen efter mødet, var der flere, som kom hen til mig og sagde, at de virkelig havde følt Guds nærvær, på trods af de måske manglende musiske kvaliteter.
– Der var sågar én, der kom grædende hen og krammede mig, og fortalte mig hvor rørt hun var over at se, hvordan Gud bare kunne arbejde gennem os, selvom vi måske selv manglede engagementet og gejsten.
Den oplevelse blev for mig en stor øjenåbner for, hvordan Gud bruger os, selvom vi måske ikke selv ser det eller tænker over det.

Et forbillede for de yngre

Niels Peter Gubi har været med på Påskeoase mange gange.
– Påskeoase var mega godt. Det var fedt at være sammen med gode venner i Guds nærvær og opleve, hvordan han igen og igen møder os.
Han havde nogle gode snakke om mission, som udfordrede ham til at tænke anderledes. Han var derudover begejstret over Christian Callesens undervisning. Specielt undervisningen om Guds pagtsfællesskab:
– Det bedste på lejren var helt klart Ungesporet om formiddagen og eftermiddagen. Her var undervisningen virkeligt relevant og passede rigtig godt med målgruppen.
Han har ofte set på Påskeoase som ’mindre værd’ end den noget større Sommeroase, men han oplever alligevel, at Gud møder ham hver gang:
– Det var fedt at kunne være et forbillede for de yngre på lejren. Vi, der har været med i nogen år, kan gå foran i forbønnen og vise, hvorfor vi bliver ved med at komme på Påskeoase. Desuden er det fantastisk at opleve, hvordan Gud møder en, selvom man har været på lejren mange gange og ikke forventer at blive mødt.
– Jeg er dybt taknemmelig for, at Gud er en nærværende Gud, der ikke sidder langt væk og kigger, men virker igennem vores bøn og tilbedelse, slutter han.