110 mennesker døbt og mange helbredt på gaden

Torben Søndergaard går meget håndgribeligt til værks, når han fortæller det kristne budskab.
Mennesker bliver kristne hver uge, og op mod 90 procent af dem vi beder for, bliver helbredt.

Torben Søndergaard fortæller, at der de sidste to år er blevet døbt 110 mennesker – mange af dem efter, de er blevet helbredt på gaden, i indkøbscentre og på arbejdspladser.

Det siger Torben Søndergaard, der driver kristen gademission i hele landet ud fra hjemmet i Herning. Her har han en husmenighed, der nærmest fungerer som træningscenter for dem, der vil lære at forkynde og bede for syge.
Han fortæller, at der de sidste to år er blevet døbt 110 mennesker – mange af dem efter, de er blevet helbredt på gaden, i indkøbscentre og på arbejdspladser.

Danner husmenigheder

Har du så 110 i din menighed nu?
– Nej, nogle af dem var kristne i forvejen, men mange var uden kristen baggrund. Og det er alle dem, vi har ”ledt til frelse”, der selv går ud og forkynder og døber folk. Forleden blev tre døbt i Vesterhavet. De blev døbt af en fyr, vi bad med for halvandet år siden. Hans familie har nu en husmenighed i Esbjerg.
Og sådan sker der noget i Holstebro, Aulum og flere steder i Sønderjylland, fortæller Torben Søndergaard:
– En mand fra Rødekro blev kristen for et stykke tid siden og fortalte sine arbejdskolleger om troen. Nu har han bedt med 12, som han også har døbt. Også hans familie har nu dannet en husmenighed.
Torben Søndergaard fortæller, at op mod 90 procent af de mennesker, som han selv eller andre i hans team beder for, bliver helbredt. Hvis der ikke straks sker helbredelse, beder han to, tre eller seks gange, ”indtil der sker noget”, siger han til den hollandske hjemmeside Joel News.
Han præciserer over for Udfordringen:
– Det lyder, som om næsten alle kræftramte og krøblinge bliver helbredt, men dér er vi ikke endnu. Jeg snakker om dem, vi beder for. Og dette er typisk piskesmæld, hovedpine og mennesker, der går med krykker.

Tjekker på stedet

Hvordan tjekker du, om de er helbredt? Beder du dem kontakte lægen?
– Nej, det fremgår på stedet. Vi bad for en med piskesmæld i Aalborg for nylig, og han gik fra at være stiv i nakken til at kunne bevæge hovedet frit frem og tilbage.

Døbt i en skraldespand

Det er vigtigt for Torben Søndergaard, at de mennesker, der beslutter at følge Jesus, begynder at bede for syge med det samme.
– Når en fugleunge bryder ud af sit æg, anser den det første, den ser, for at være dens mor. Sådan er det med nye kristne: Det første, du viser dem, er, hvad de kommer til at opfatte som kirke. Så jeg tager dem ikke med i en bibelstudiegruppe eller til et kirkemøde, men lader dem helbrede andre og dele Jesus i hverdagen. Så er modellen angivet, og de vil fortsætte med denne praksis i deres familie, i skolen og på arbejdspladsen, fortæller han til Joel News.
Søndergaard døber også mennesker straks efter deres omvendelse, i det vand der nu er tilgængeligt.
– Vi døbte engang en i en skraldespand. Vi smed skraldet ud, gjorde den ren og fyldte vand i, fortæller han.