Fordomme nedbrudt da to skoler mødtes

142 aktive 7. og 8. klasses elever fra hhv. Bøgballe Friskole og Vejlefjordskolen dystede
i 4 discipliner til et fælles sportsstævne på Vejlefjordskolen. For tredje gang mødes to skoler til en dag med masser af fysisk aktivitet og hygge. Stemningen er helt i top i sportshallen, hvor der dystes i hockey, volleyball og basket ball og så er forhindringsbanen i svømmehallen et hit.

7. og 8. klasses elever fra Bøgballe Friskole og Vejlefjordskolen mødte op til en stemningsfuld dag med masser af sportsaktiviteter og hygge. De oplevede at arbejde sammen som et team.

Eleverne oplevede, hvad det vil sige at arbejde sammen som et team mod et fælles mål, og gennem alle aktiviteterne lærer de hinanden at kende på tværs af klasserne.

Laura går i 7. kl. på Bøgballe Friskole, og hun siger:
– Det var rigtig sjovt og hyggeligt at være med til stævnet, og det var super, at vi var blandet med de andre elever, så vi lærte hinanden at kende på tværs af skolerne. Vi kæmpede og svedte, og faktisk vandt det hold, jeg var på. Det var en super dag, og jeg glæder mig allerede til næste år.

Frederik 8. kl. Vejlefjordskolen siger:
– Det var fedt, at vi mødte en anden skole og spillede sammen, aktiviteterne var mega fede. Det var hyggeligt at snakke med de andre…..der var en super stemning … ..vi heppede på hinanden og kom i god kontakt med lærerne, som også heppede og støttede op om holdene og blandede sig med os……det var dejligt at få brugt en masse energi.
Skolerne har kun gode erfaringer med dette samarbejde og oplever det som en stor styrke at arbejde og mødes på tværs af skoler og kirketilhørsforhold.
– Det er en dag med fuld tryk på, og vi har nok at gøre med at styre slagets gang.
– Vi har et godt samarbejde med lærerne fra Bøgballe Friskole, og alt i alt synes jeg, vi har fået et super koncept stablet på benene, siger en begejstret lærer Pia Fisher fra Vejlefjordskolen.

De to skoler

Bøgballe Friskole er en kristen friskole på evangelisk-luthersk grundlag. Skolen har 225 elever fra børnehaveklasse til og med 9. klasse.
Vejlefjordskolen er en kristen friskole med tilknytning til Adventistkirken. Skolen har godt 400 elever fordelt på både grundskole, efterskole og kostgymnasium.