Ortodoks jøde så Jesus og blev kristen

Israeleren Yoel Ben David er i Danmark for at fortælle sin historie og passion. Han er tidligere ortodoks jøde, men så mødte han Jesus og blev overbevist om den kristne tro.
Yoel Ben David er 32 år gammel, er gift og har fire børn, bor i London og har været jødisk kristen siden han var 22 år.

Den israelske missionær (tv) var på besøg på avisen Udfordringen, hvor han blev interviewet af journalistpraktikant Susan Johanne Gram (th).

Hans mor er jøde fra Marokko, og hans skotske far var født ateist, men blev senere i sit liv døbt i den kristne tro. Han accepterer, at Yoel er blevet jødisk kristen, men det gør hans mor ikke. Hans mor ønsker at være en loyal jøde.
Yoel ville ønske, at han selv havde lært om kristendommen i en tidligere alder, og han brænder nu for at dele sin tro med andre:
– Jeg vil gerne give folk lyst til at vide mere og lade dem stille det første spørgsmål. Lade tingene ske med tiden. Unge mennesker burde tale mere om Jesus og leve med ham. Når du taler om Jesus, kommer Jesus tættere på dig end dit forhold til din mor. Hvis du lærer at leve tæt med Jesus, kan du ikke have en samtale uden at snakke om ham. Du kan ikke undgå at missionere i din samtale. Jesus er altid centrum for samtalen, siger Yoel, som opfordrer alle til at dele deres tro med venner og familie.
Yoel har boet i mange lande sammen med sine forældre, som i dag er skilt. Han er flydende på engelsk, fransk og hebraisk. Som barn voksede han op i Israel i tre år, før han flyttede med sine forældre ét år til Caribien. Herefter boede de 12 år i England og tre år i Paris. Han forlod så sine forældre og flyttede tilbage til Storbritannien i en by, der hedder Norfolk. Her brugte han meget tid med at søge Gud.

Så Jesu ansigt

Som attenårig fik han et tegn fra Gud. Han så Jesu ansigt, da han sad og læste Esajas’ Bog kap. 53 i GT, der er en profeti om, at Messias (Jesus) 500 år efter skal hænges på et kors og nedværdiges.
Men Yoel ignorerede det. Da han så var i militæret i Israel i 1998, fik han et tegn mere, hvor han sad og læste samme vers og så Jesu ansigt igen. Her blev han overbevist om den kristne tro, og at Messias var Jesus. I dag arbejder han som missionær, hvor han tager ud og fortæller om Jesus. Noget af det, han fokuserer på, er at være en ven for andre og fortælle om Jesus og kristendommen.

Vild ungdom

Da han som ung boede i Paris, havde han et ret vildt liv. Han tog stoffer, drak meget alkohol og var medlem af et heavy metal musikband. I dag tager han afstand fra stoffer, men drikker dog stadig lidt alkohol.
– Det, der var med til at hjælpe mig væk fra det vilde liv, var den kristne tro, men også min kone Adel, som jeg blev gift med i Israel, da jeg var 20 år gammel. I starten havde vi problemer i forholdet, fordi jeg var et kontrolmenneske. Jeg var jaloux på min kone og meget usikker, og jeg kunne endda finde på at råbe efter hende. Men alt dette ændrede sig, da jeg blev kristen, fortæller Yoel.

True Love

Som barn fik Yoel at vide af sin farmor, hvordan man scorer en pige. Hvis du løber efter en pige, render hun væk, men hvis du går væk fra hende i stedet, kommer hun til dig.
– I alle mine teenageår var jeg en rigtig romantiker. Jeg sagde altid til pigerne ”jeg elsker dig”, men da jeg så mødte Adel, besluttede jeg mig for ikke at sige noget. Da vi så sad en romantisk aften, blev vi dybt forelskede, og det endte med, at vi sagde i munden på hinanden: ”Jeg elsker dig”. Jeg blev så rørt, at jeg begyndte at græde. Jeg har nu den følelse, at lige meget hvad der sker, så vil Gud knytte os sammen. Siden har vi mindet denne dag 29. juli hvert år, fortæller Yoel.

Job og uddannelse

Yoel har taget en bachelor på bibelskole i Jerusalem og er nu i gang med sin masteruddannelse i USA, hvor han møder op tre uger om året. Resten er hjemmearbejde.
Ved siden af sit missionærjob arbejder han som direktør for ”Jøder for Jesus” i London.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Yoel Ben David er glad for at være i Danmark. Han tager rundt i landet for at fortælle sin historie. Han skal bl.a. i Kristkirken i Kolding. Under besøget i Christiansfeld var der tid til lidt sjov og spas med fotografen og journalisten!
Budskab til unge

– Da jeg var yngre, fokuserede jeg meget på min fremtid; men livet handler ikke om, hvad du skal lave i fremtiden, men hvordan du gør det. Det handler også om motivation. Mit store budskab er derfor:
– Søg først Guds Rige og hans retfærdighed, og alt vil blive givet til dig, siger Yoel Ben David.
– Jeg håber, unge vil fokusere mere på frivilligt arbejde. Det handler om at tage imod fra Gud, når man fortæller andre om Jesus. Det handler mindre om, at det er os, der skal give til Gud. At missionere for Jesus skal ses som en mulighed og ikke en pligt.

Evangelist i Israel

– At være evangelist i Israel er sjovt, fordi folk gerne vil snakke. I Mellemøsten siger folk bare deres mening uden hæmninger i forhold til i Europa. Her i Europa spørger folk altid ”nå, hvordan går det”, men spørger ikke ind til det. Til gengæld oplever kristne i Israel forfølgelse, og folk er også mere stressede. De er åbne over for at gå i dialog om evangeliet, men er desværre ofte for travle til en seriøs samtale, siger Yoel.
Yoel kan godt lide, når folk stiller sig selv et filosofisk spørgsmål som ”hvorfor lever jeg?”, men synes, det bliver for overfladisk i Mellemøsten.

Yoel ledte Adel til Jesus

Yoels kone Adel er født og opvokset i Berlin. Hendes familie er fra Rusland og jødisk. Da Adel var tre år gammel, døde hendes mor, så hun voksede op hos sin bedstemor og far.
Da det gik op for Yoel, at Jesus er jødernes Messias, fortalte han det straks til sin kone. Da han nogle dage senere kom hjem, sad Adel med Bibelen i hånden slået op på Matthæusevangeliet.
Tårerne løb ned af hendes kinder, og hun spurgte, hvorfor ingen før havde fortalt hende om Jesus som Messias.


Artiklen fortsætter efter annoncen: