Lov forbyder undervægtige modeller i kampagner

Israel har vedtaget en lov, som forbyder undervægtige modeller i nationale kampagner. Den norske organisation Ungdom og Medier tror, at dette kan være starten på protester.

Mange modeller lider af spiseforstyrrelser.

– Vi vil nedbryde illusionen om, at de modeller, vi ser i reklamer, er ægte, siger en af tilhængerne bag loven.
Israelske myndigheder tager kampagnen op mod de tynde skønhedsidealer i modebranchen, fordi omkring to pct. af Israels piger mellem 14 og 18 år lider af spiseforstyrrelser. De israelske myndigheder vil nu gøre noget ved problemet. De vil opfordre reklamebranchen til at bruge sunde modeller og ønsker et mindre pres på de tynde modeller.
Kristina Ekerhovd-Ottersen fra Ungdom og Medier tror, at det israelske initiativ kan være starten på en bølge af flere af sådanne protester mod idealerne i modebranchen:
– Jeg tror, vil vil se mere af sådanne reaktioner mod modebranchen både fra folk, men forhåbentligt også fra myndighederne her i landet. Idealerne, som skabes, har stor virkningskraft, og det er meget positivt, at der nu bliver sendt signaler om, at modebranchen har et ansvar. Vi vil have sunde forbilleder, som skaber sunde selvbilleder hos de unge.
Susan