Falcaos MÅL er Gud

Trods kæmpestor succes på få år bliver colombianeren ved med at give Gud æren.Radamel Falcao er i løbet af få år kommet på alles læber. Angriberen fra Colombia har imponeret alt og alle med sine mange – og vigtige – mål. Men der gemmer sig mere end fodbold i den langhårede angriber.

Falcao fejrer her en af sine mange triumfer. På undertrøjen står der: ”With Jesus, you’ll never be alone” (Med Jesus vil du aldrig være alene). Og det er ikke bare tomme ord for ’Tigeren’ fra Colombia, som er en aktiv kristen.

Falcao blev købt fra argentinske River Plate af den portugisiske storklub FC Porto i sommeren 2009. Og allerede efter to måneder i klubben scorede han det afgørende mål mod rivalerne fra Sporting. Det gjorde ham hurtigt populær blandt fansene. Men der skulle komme meget mere fra Falcao, som også bliver kaldt for ’Tigeren’ på grund af sin aggresive og pågående spillestil.
Efter sin første sæson i portugisisk fodbold blev han nr. to på topscorerlisten i ligaen med hele 25 mål – kun ét mål færre end Benfica’s Óscar Cardozo. Han scorede et mål i finalen i pokalturneringen, som Porto vandt 2-1. Alt i alt scorede han 34 mål i alle turneringer – en personlig rekord for Falcao.
Hans navn var med det samme slået fast som en af de absolut bedste angribere i Portugal.

Bedre end Klinsmann

Ofte ser man nye spillere have en god debutsæson, men når modstanderne kender spillerens løbemønstre og spillestil, så er det svært at holde niveauet.
Det gælder ikke Falcao. Han fortsatte de mange mål i sæsonen 2010-11. I denne sæson nåede han op på hele 38 mål i alle turneringer. I sig selv en imponerende bedrift. Men det, som for alvor fik hele Europa til at lægge mærke til colombianeren var, at han slog den tyske legende Jürgen Klinsmanns rekord i Europa League på 15 mål.
Falcao scorede 17 mål i kun 14 kampe! Han ydmygede spanske Villereal i semifinalen ved at score fire af de fem mål i 5-1-sejren, som sendte Porto i finalen. I finalen mod Braga scorede han også sejrmålet. Kampen endte 1-0 til Porto, og Falcao var på alles læber som den helt store helt.

350.000.000

Om det var mål-massakren mod Villereal i semifinalen, der gjorde deres spanske rivaler fra Atlético Madrid interesserede i Falcao, er der ingen, der ved. Men det er sikkert, at interessen for Falcao var meget stor efter endnu en fremragende sæson.
Atlético havde netop solgt deres guldfugl Sergio Agüero til Manchester City for et stort millionbeløb. Nu var der penge i kassen til at købe en erstatning. Ham fandt de i Porto, da de slog rekorden for det største transferbeløb nogensinde i portugisisk fodbold og betalte ca. 300.000.000 kr. for Falcao!
Og det beløb ville endda blive hævet med 50 millioner, hvis Falcao gjorde det godt – og det gjorde han.

Historisk bedrift

Falcao fortsatte med at vise en imponerende næse for at score mål både i ligaen og i Europa League.
Og da han scorede to mål i 4-2-sejren over Valencia i semifinalen i Europa League, blev Atlético Madrid det første hold, der vandt ti kampe i træk i turneringen.
Senere skulle de møde Athletic Bilbao i finalen, og her scorede Falcao – selvfølgelig, fristes man til at sige – to mål i 3-0-triumfen. Han blev dermed endnu engang topscorer i turneringen og den første spiller nogensinde, som vinder to Europa League-finaler i træk med to forskellige hold.
En stor og bemærkelsesværdig bedrift af den 26-årige spiller. Efter kampen kunne man se Falcao løbe rundt med en trøje, hvor der stod: ”Believe, and you will see the glory of God” (Tro, og du vil se Guds herlighed).
I den hjemlige liga sluttede han sæsonen af med et fantastisk hovedstød mod Villereal og kom op på 24 mål i sin første sæson i Spanien. Han blev kun overgået af superstjernerne Messi og Ronaldo.

Jesus får æren

Men Falcao er ikke som alle de andre spillere. Han har altid været meget klar og åben om sin tro på Jesus. Falcao er, trods sin enorme succes, en ydmyg person. Han har aldrig glemt sine rødder og sin tro, selvom han i en alder af bare 15 år forlod Colombia for at tage til storklubben River Plate i Argentina.
Radamel Falcao er en hengiven kristen. Han mødte sin argentinske kone i en evangelikal kirke i Buenos Aires og har altid været meget optaget af at hjælpe børn i hjemlandet, som ikke har så store muligheder i livet.
De fleste har nok også lagt mærke til de mange budskaber på hans undertrøje, som han glad viser frem efter sine mange triumfer. Ligesom flere andre sydamerikanere, så giver Falcao Jesus æren for sin store succes.
– Jeg tror på Jesus, jeg forsøger at leve et liv efter ordene i Bibelen. Før jeg spiller en kamp, læser jeg i Bibelen og taler med Gud. Jeg er meget taknemmelig for at gøre noget, som jeg kan lide at lave, siger han.
Han er derudover også leder for to ungdomsgrupper i kirken: ’Locos por Jesús’ (Vild med Jesus) og ’Campeones para Cristo’ (Vindere med Kristus).Det kan virke mærkeligt, at en professionel superstjerne prioriterer sådanne ting, men det er tydeligt, at Falcao er tændt af en brand for noget mere end fodbolden.
Lige nu er han et af de hotteste navne på transfermarkedet, og de allerstørste klubber i verden er ude efter ham. Så måske spiller Falcao i en ny klub efter sommerferien. Men troen er den samme.