Taber i dommerskandale – men imponerer præst

Den filippinske kristne superstjerne Manny Pacquiao tabte ekstremt kontroversielt på point mod Timothy Bradley fra USA. Kampen, der blev bokset i MGM Grand i Las Vegas, lignede en sikker sejr til Manny Pacquiao, da klokken lød efter sidste omgang.

’Pacman’ tabte kontroversielt, men gjorde indtryk med sit store kendskab til Bibelen. Foto: mp8.ph

HBO’s uofficielle dommer Harold Lederman scorede den 119-109, men et vantro publikum kunne høre Timothy Bradley blive udråbt som vinder på split decision med 115-113, 115-113 og 113-115. Det skriver knock-out.dk.
– Jeg kunne ikke mærke et eneste stød fra Bradley. Prøv at se på mit ansigt, sagde Pacquiao efter kampen.
Pacquiaos promotor Bob Arum var ikke i tvivl om, hvad han ville sige til dommerne, hvis han mødte dem igen:
– Jeg vil fortælle dem, at jeg kender en god øjenlæge, sagde han og fortsatte:
– Jeg gik over til Bradley før beslutningen blev offentliggjort af dommerne, og han sagde til mig: ”Jeg prøvede virkelig, men jeg kunne ikke vinde over den her fyr”.
Og det er ikke kun ’Pacmans’ egen promotor, der mener dette. En irsk betting side har – utroligt nok – valgt at betale de kunder, som spillede på Pacquiao, pengene tilbage i det, som de kalder ”Retfærdigheds-tilbagebetaling”. Så det sidste ord i denne sag er nok ikke sagt.

Kontroversiel udtalelse skaber debat

Som vi tidligere har skrevet var ’Pacman’, som han også bliver kaldt, ude med en hård kritik af præsident Obama før sin kamp i Las Vegas. Pacquaios pointe var, at Bibelen var den højeste autoritet, og det var den, man skulle rette sig efter.
Hans kritik er ikke gået ubemærket hen i USA. Som altid, når snakken falder på homoseksuelle, har der været en masse stærke følelser og misforståelser om, hvad han virkelig sagde og mente. Blandt andet har der været tvivl, om det var Pacquaio selv, der citerede et vers fra Det Gamle Testamente, eller det var journalisten, der gjorde det.
Verset fortæller, at konsekvensen af at leve som homoseksuel var, at man skulle stenes ihjel. Sådan var det under den gamle pagt i Bibelen.

Citerer Bibelen hele tiden

Før kampen mødte Pacquaio den kendte kristne præst og forfatter Rick Warren, som var imponeret over Pacquiao’s kendskab til Bibelen.
– Han har læst ’Det målrettede liv’ og blev kristen. Han sagde til mig: ”Rick, den første gang, jeg læste bogen, græd jeg i hvert eneste kapitel”, og så fortalte han: Jeg har givet den til alle dem, jeg kender. Nu er jeg en kristen, og hele mit team er kristne…vi memoriserer bibelvers sammen, fortæller han til Christian Post.
Warren fortæller med et smil på læben, at:
– Denne her fyr citerer Bibelvers helt vildt! Han citerede måske 50 forskellige vers, mens jeg snakkede med ham.

Gør noget

Pacquiao understreger, at det er meget vigtigt for ham at kende Bibelen.
– At tro og bede er ikke nok. I Jakobs brev 2, 19 og 20 står der: ”Du tror, at Gud er én; det gør du ret i. Det tror de onde ånder også – og skælver. Tåbelige menneske, ønsker du bevis på, at tro uden gerninger er ufrugtbar?”
– Og i Lukasevangeliet 6,46 står der:
”Hvorfor siger I: Herre, Herre! til mig, når I ikke gør, hvad jeg siger?” Det er igen handling, det handler om.
I Matthæusevangeliet 7, 21 står der: ”Ikke enhver, som siger: Herre, Herre! til mig, skal komme ind i Himmeriget, men kun den, der gør min himmelske faders vilje.”
– Det er kun den, der gør det, siger Pacquiao og fortsætter:
– Du bliver nødt til at gøre det. Vi tror på bøn, men vi bliver også nødt til at lade det gælde i vores eget liv ved handling.

En manual til livet

Han fortsætter med at fortælle, hvordan han hver aften studerer Bibelen:
– Mine Bibel-studier er den perfekte måde at slutte dagen af på. Jeg har fundet ud af, at Bibelen er manualen til livet, og det har givet mig en masse trøst, såvel som det har givet mig undervisning til at blive en bedre person, siger han til ESPN.
– Bibelen har vist mig, hvad mine prioriteter skal være, så jeg kan leve et bedre liv. Jeg er blevet meget gladere og mere fredfyldt, efter at jeg er dykket ned i Bibelen, siger Pacquaio.
Det tyder ikke på, at den filipinske superstjerne vil stoppe med at sige sin ærlige mening lige med det samme.