Fra sygdom Til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 8,00 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen
Anne Maries Vej 16
9000 Aalborg
– Orla@Udfordringen.dk.

Spørgsmål 1:

Hvad med livsstilen?

Til Orla Lindskov
Jeg undrer mig nogle gange over, hvor meget du går op i, at syge skal blive raske. Er der i dit perspektiv ikke noget, der hedder, at enhver må tage konsekvenserne af, hvordan de lever?
Vi kender jo alle til det, der hedder livsstils-sygdomme. Folk i dag drikker mængder af sodavand, indtager mængder af slik med alle mulige mere eller mindre giftige farve- og smagsstoffer. Antallet af nye sukkersygepatienter stiger og stiger. Det samme gør antallet af kræftpatienter.
Jeg bor selv i nærheden af grænsen og ser, hvilke utrolige mængder af usunde ting, folk henter over grænser. Også mængder af vin, øl og cigaretter. Desuden har vi i vores land selv været med til at forurene både land og vand.
Jeg er selv kristen og søger et rent liv, også med hensyn til mad og drikke. Jeg ved godt, at mit brev kan lyde lidt negativt; men sådan er det ikke ment.
For øvrigt vil jeg gerne sige, at jeg er glad for at læse din brevkasse. Jeg finder en god balance i dine svar på teologiske spørgsmål.
Jeg tror ikke, at du ønsker at være et sikkerhedsnet under en forfejlet livsstil. Jeg ved da godt, at ikke alle sygdomme behøver at være en følge af en forfejlet livsstil. Men jeg tror, at rigtig mange er det.
Venlig hilsen
N.

Svar 1:

Jesus er den samme over for alle syge

Kære N.
Selvfølgelig ønsker jeg ikke at være et sikkerhedsnet under en forfejlet livsstil, og som du også selv siger, behøver alle sygdomme ikke at være en følge af en forfejlet livsstil.
Men lad os se det på den måde, at hvis ikke det er Guds vilje, vi skal helbredes for vore sygdomme, så er hver eneste sygehus og hver eneste læge også en modstand mod Guds vilje her på jorden.
Og hvis ikke det er Guds vilje, at vi skal helbredes for vore sygdomme, hvorfor søger hovedparten af danskere da læge, bliver indlagt på hospital, tager medicin og prøver på alle måder at blive raske? Det gør kristne for øvrigt også, når de føler behov. Ved siden heraf søger mange kristne, men også andre, helbredelse fra Gud gennem bøn og forbøn.
Jeg ved ikke, om du har søgt læge, været indlagt på hospital eller taget medicin. Men det har nok de fleste danskere, som sagt også de kristne i større eller mindre grad.
Man mener, at Jesus brugte ca. en tredje-del af sin tid her på jorden til at helbrede syge. Han gjorde ingen forskel på selvforskyldt syge og uforskyldt syge. Han var den samme kærlige frelser og læge over for alle, som kom til ham. Var der nogen, der var selvforskyldt syge, det du kalder mennesker med en forfejlet livsstil, så formanede han dem, fx med ordene: – ”Gå bort og synd fra nu af ikke mere.”
Jeg synes, der i dag bliver gjort rigtig meget i vores samfund med hensyn til formaning til sund levevis. I dag kalder man det nok mest for oplysning, og jeg synes også, man hører, at rigtig mange tager formaninger og oplysning alvorligt og prøver at leve et sundere liv. Men selvfølgelig er det ikke lige let for alle at aflægge dårlige sundheds-vaner. Men vi må aldrig glemme, at Jesus også elsker dem, for hvem det er svært.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Min oplevelse:
Kære Orla Lindskov
Mit barnebarn Filippa blev født seks uger for tidligt den 16. april på Skejby Sygehus for to år siden.
Lægerne opdagede hurtigt, at der ikke var passage gennem hendes tarm, og hun blev opereret kun fire dage gammel i Odense. Maven skulle nu gå i gang, og de sagde, at det kunne tage lang tid.
Min mand og jeg ville besøge familien i Odense den 1. maj, da Filippa ville være 15 dage gammel.
Torsdag den 29. april fik jeg dig til at lave en salvedug til Filippa, som vi ville tage med. Vi nåede ikke at få salvedugen med; men du bad jo for salvedugen og for Filippa den 29. april, og netop den dag gik maven rigtig i gang.
Da hun blev undersøgt i forbindelse med maveoperationen, viste det sig, at Filippa også havde hul i hjertet. Hos de fleste babyer vil det gro sammen af sig selv. Men hullet i Filippas hjerte var så stort, at hun skulle opereres ved 2-års alderen. Den alder nåede hun i år for ikke så lang tid siden.
Operationen skulle ske torsdag den 1. marts på Skejby. Jeg ringede til dig kl. 11:30 den 1. marts, og du lovede at bede for Filippa. Operationen gik rigtigt godt, og allerede den følgende mandag fik familien lov til at tage hjem sammen. Lægerne sagde, at Filippa havde taget ”den hurtige vej”.
Med kærlig hilsen og tusind tak for forbøn.
E. M.

Min oplevelse:
Hej Orla
Jeg har for nogle år siden fået salvedug fra dig, som jeg brugte i forbindelse med mavesmerter. Jeg er nu helbredt i min mave efter megen bøn og salvedug. Tak for det Jesus Kristus. Mavesmerterne havde plaget mig i over 10 år, men er nu helt væk.
Jeg har som barn lidt af luftvejsbesvær, dvs. astmalignende symptomer, som jeg også lider af nu.
Jeg bruger astma-medicin, men kunne godt tænke mig at blive sat helt fri af luftvejslidelser. Luftvejslidelserne samt bivirkningerne af medicinen er meget ubehagelige, så derfor vil jeg spørge dig om, at du vil sende mig en salvedug igen.
På forhånd tak.
Kærlig hilsen fra
S.P.

Min oplevelse:
Kære Orla Lindskov
Med stor glæde og taknemmelighed kan jeg nu fortælle, at din forbøn og salvedug har hjulpet mig til fuld lægedom.
De stærke smerter i højre nakke- og skulderregion forsvandt straks, efter at du havde sendt mig salvedugen, og jeg havde anbragt den på min skulder.
Efter at have sendt salvedugen retur til dig og anmodet om forbøn igen på grund af delvis lammelse af højre arm er jeg nu – kun et par uger efter jeg igen er blevet bedt for og havde modtaget salvedugen fra dig endnu engang – fuldstændig rask!
Tak for din trofasthed og for alt, hvad du giver i din enestående tjeneste.
Kærlig hilsen fra
J.K.


Artiklen fortsætter efter annoncen: