Nye diakoner klar

13 nye diakoner har sagt ”JA” til at være Folkekirkens ambassadører for de mest udsatte grupper i samfundet.
Det skete ved en indvielsesgudstjeneste i Sct. Pauls Kirke i Århus søndag d. 17. juni.
Diakoner fra Diakonhøjskolen i Århus er professionelle fagfolk, der er udrustede til at møde mennesker i alle tænkelige livssituationer. Det kan være børn, unge og ældre. Eller mennesker med fysiske og psykiske handicaps. Eller misbrugere og hjemløse.
De 13 diakoner har netop afsluttet deres uddannelse, som for elleves vedkommende er en fireårig pædagoglinje, og resten er færdige med Årskurset, der er en efteruddannelse for folk, som allerede har en faglig uddannelse med i bagagen.
Med den kirkelige indvielse bliver diakonerne den evangelisk-lutherske kirkes repræsentanter i den socialfaglige sektor. For diakoner fra pædagoglinjen er det på institutioner, herberger, varmestuer og behandlingshjem. For diakoner fra Årskurset vil det ofte være som sognemedhjælpere.
Fra august 2012 omdannes den gamle diakonuddannelse til en ny professionsbachelor i diakoni og socialpædagogik, og fagbetegnelsen bliver herefter socialdiakon.