Obama optrapper angrebene mod Iran i ”Cyber space”

USA og Israel menes at stå bag organiseret virusangreb mod Iran.Såvel Den store Satan og Den lille Satan – sådan betegnes USA og Israel af Iran – menes at stå bag angrebene mod Iran i “Cyber Space” for at prøve at standse Teherans atomprogram.For nogle dage siden var det Israel, som var i mediernes søgelys som ophavsmand til fremstødene med virus mod iranske computersystemer med relation til en evt. atombombe-produktion, men nu er USA kommet godt ind i billedet.

Israel og USA og størstedelen af verden er tilbageholdende med hensyn til et militært angreb og
prøver nu at kunne tvinge Iran til retræte på anden vis.

Det er avisen “New York Times”, som i dag afslører, at præsident Barack Obama kort efter sin tiltrædelse som USA’s statsoverhoved hemmeligt begyndte at beordre virusangrebene mod iranske atomanlæg og relaterede institutioner.

Dette var USA’s første vedholdende brug af ”Cyber Space”, siger en amerikansk kilde, der har førstehåndskundskab til emnet.

Obama besluttede at accellere disse bestræbelser – med kodeordet “Olympiske lege” – da han overtog styret efter præsident George W. Bush.

Den første computer-“orm” havde navnet “Stuxnet”. Den skabte ravage i de iranske computersystemer. Obama besluttede, at disse angreb skulle fortsætte. Det menes, at denne “orm” har sat 1000 af 5000 centrifuger ud af spillet.

Siden har “Stuxnet”s efterfølger, “Flammen”, gjort drøje indhug i iranske computersystemer ved at fremskaffe oplysninger,, siger den omtalte kilde.

USA ønsker ikke at udtale sig, om det står bag “Flammen”s angreb.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den amerikanske regering har først fornylig vedgået, at at den udvikler “cyber”-våben, men har aldrig indrømmet at have brugt dem. Det er første gang, man fra amerikansk side har røbet, at det bruger sådanne våben til at lamme et andet lands infrastruktur – i stedet for at sende bombefly eller agenter, der kan placere sprængstoffer.

Målet er adgang til computerkontrol

Målet for disse “orme” er at få adgang til Natanz-atomanlæggets computer-kontrol. En særlig kode
ville “invadere” de højtudviklede computere, som har kommando over centrifugerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“New York Times” skriver. at amerikanske eksperter og en hemmelig israelsk enhed begyndte at arbejde sammen med at udvikle en computer-“orm”, som ville kunne angribe – indefra..

Militær mulighed forkastet

Flere gang har den amerikanske regering overvejet en militær mulighed, men konkluderet, at den blot yderligere vil sætte brand i et område, der er i en form for krig, og at resultaterne af en sådan aktion er uvisse.

Israelske militærfolk giver udtryk for tillid til at landets militære netværker er sikre og beskyttede imod cyber-angreb.


Artiklen fortsætter efter annoncen:USA har gjort brug af denne højteknologi bl.a. under Falluja-slaget i Irak i 2004 og med at finde Osama in-Ladenl USA har nu for første gang gjort det klart, at det forbeholder sig retten til at slå tilbage med militærstyrke mod et cyber-angreb

“Virus”-krigen menes at have kostet hundreder af millioner dollars.

Khameni: “Tordenslag mod Israel”

Irans ayatollah, Ali Khameni, har advarende udtalt, at hvis Israel angriber dets atomanlæg, vil det blive konfronteret med “et tordenslag”

En iransk militærchef siger, at iranske missiler vil kunne ramme overalt i Israel, og han har truet amerikanske baser i området, hvis Iran angribes.