Ukendt terrorgruppe bag bombe i Bulgarien

En hidtil ukendt terroristgruppe, “Base of Jihad”, har påtaget sig ansvaret for angrebet mod en bus med israelske turister i Bulgarien, hvorved fem israelere og buschaufføren blev dræbt og mange såredes.
Gruppen har meddelt dette en TV-udsendelse i Libanon, således:

– Med Allahs hjælp og efter nøje overvågning er det lykkedes en af os at sprænge en jødisk bus i Bulgarien i luften.

Det menes, at “Base of Jihad” kan have tilknytning til “Global Jihad” eller at den er et dække for den eksremistiske Hizbollah-organisation i Libanon.

USA og Israel har beskyldt Hizbollah for angrebet..

Det er lykkedes bulgariske eksperter at opnå DNA-prøver fra fingrene af selvmordsbomberen og de undersøger nu databaser for at prøve at identificere ham. De vil også prøve at finde frem til, om han havde en medskyldig.

Den bulgarske indenrigsministeer, Tsevetan Tsvetanov, oplyser, at det menes, at bombemanden var 36 år og havde opholdt sig i Bulgarien i fire-syv dage.

Direktøren for et bulgarsk billeje-firma, Afrodita Petrova, siger, at hun mener, at attentatmanden var kommet for at leje en bil i nogle dagel

– Det var den samme person, som senere blev vist af overvågningskameraer, siger hun. Han talte engelsk med arabisk accent.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den israelske turistmiister, Stas Meseznikov, er idag taget til Bulgarien med et følge af israelske turistfolk for at vise, at “terrorisme ikke vil standse israelsk turisme til Bulgarien”.

– Til trods for bekymringer og sorg kan vi ikke afskrækkes, sagde han ved afrejsen. Terrorisme vil ikke bringe forstyrrelse i vores liv og standse vore aspirationer. Turisme er en bro til fred, forståelse, og dialog mellem nationerne, og den har magt til at styrke vores gensidige relationer med det bulgarske folk og den bulgarske regering.

Hans besøg finder sted samtidig med, at det rapporteres, at der har været utallige afbestillinger af israelske turisters planlagte rejser til feriestederne Burgas og Varna ved Sortehavet denne sommer.


Artiklen fortsætter efter annoncen: