SOMMERCAMPS
Bibelcamping på toppen i Hjallerup

For første gang bød nordjyske Hjallerup på en uges camping med Jesus, fællesskab og hygge. Tidligere på året var der et af landets største markeder på markedspladsen i Hjallerup nord for Aalborg. I sidste uge bød Indre Mission (IM) velkommen til bibelcamping på pladsen.

Andreas Nedergaard var for 10. år i træk frivillig i juniorarbejdet i det nordjyske.

– Det er faktisk rigtig gode rammer for en bibelcamping, konstaterede campingleder Jens Kristian Plougmann mandag eftermiddag, der var campingens tredje dag. For campister betyder gode rammer blandt andet en flad græsmark med komfortabel adgang til el og vand. Alle tre kriterier var opfyldt her.
Frem til 2011 slog bibelcampisterne i det nordjyske teltet eller campingvognen op i Sæby. Flytningen herfra skete, dels fordi pladsen skulle sælges, og dels er der kommet flere til end de 800, der var plads til i kystbyen.
Efter weekendens rykind kunne man indtil videre opgøre antallet af enheder til 370, og antallet af bibelcampister rundede flere end 1000. Det var en markant stigning, og campinglederen kan se tilbage på en god forberedelse.
– Vi har et kanon samarbejde med Hjallerup Marked og de lokale. Det er rigtig godt for at få det til at køre. Alt er klappet, og der har været en god stemning de første dage, fortalte Jens Kristan Plougmann.
Temaet for bibelcampingen var ”Relevans”.
– Hvad betyder noget for dig? Er det Jesus eller verden, der får lov til at præge livet? Det er et tema, som vi kunne have i mange år, pointerede Jens Kristian Plougmann.

Amerikaner forkyndte

Programmet bød blandt andet på bibeltimer og forkyndelse ved amerikanske Jay Gamelin. Han har tidligere været i Danmark, hvor han forkyndte på Konnekt, et IM-landsarrangement i bededagsferien for unge mellem 20 og 30 år.
I mandagens bibeltime tog Jay Gamelin udgangspunkt i 1. Johannesbrev 4, 7-8.
Efterfølgende var der flere forskellige tilbud rundt om på pladsen. I et af de mindre telte var der mulighed for stilhed og bøn. I det store telt fortsatte Jay Gamelin med emnet ”Hellig tvivl”.
– I den amerikanske kirke, hvor jeg er præst, kom en studerende og spurgte: Jeg tror på Gud, men tvivlen kommer ofte. Hvad skal jeg gøre? Jeg svarede: Vær vís. Måske har du ikke denne følelse nu, men senere vil du få at se, at visdommen er væsentlig , sagde Jay Gamelin.
Programmet i løbet af ugen var tilrettelagt med en lang række tilbud, hvor man via en sms-service eller særlig QR-kode, der kunne scannes med en smartphone, kunne holde sig opdateret på programmet.
– Det er svært at nå at være med til det hele. Folk må vælge, hvad de vil høre om, fortalte Jens Kristian Plougmann.
Et af de nye tiltag, som prægede programmet, var menighedscampen. Her havde mere end 200, blandt andet fra valgmenigheden Aarhus Bykirke, valgt at bosætte sig i løbet af ugen.

Unge på toppen

Tre unge havde udsigt over det meste af pladsen fra deres temmelig specielle tagterrasse.

En stor del af de unge boede på pladsens ung-camp. Tre af dem havde udsigt over det meste af pladsen fra en tagterrasse på toppen af deres campingvogn.
Lasse Hjul Andersen, 19, Thor Bredahl Nielsen, 20, og Kristian Vinther, 19, havde tidligere været med på bibelcampingen, da den blev holdt i Sæby. De nævnte bibeltimerne i det store telt som et af de faste, daglige programpunkter.
– Og så ser jeg frem til Praise Night fredag, sagde Thor Bredahl Nielsen, mens der blev skubbet en højttaler op af tagvinduet på campingvognen, hvorfra genren var den samme som den kommende fredags event.

Pilgrimsvandring

Først på eftermiddagen samledes ti deltagere ved bibelcampingens CampKapel. De var alle klar med en lille rygsæk og vandresko. Her stod retræteleder Egon Madsen klar til at lede flokken på den første af to pilgrimsvandringer i løbet af ugen. Mandagens vandring foregik i Jyske Ås, et naturområde i nærheden af Hjallerup.
En af deltagerne var Henrik Thomsen, Aulum.
– Jeg har prøvet en pilgrimsvandring en enkelt gang før, fortalte Henrik Thomsen.
– En god tur på et par timer håber jeg kan give lidt ro efter weekendens opstart på bibelcampingen.
Tre ruter på fire, seks eller otte kilometer var tilrettelagt, og vejret ville så afgøre vandringens distance.
– Pilgrimsvandringen foregår på brede veje og smalle stier, og er et billede på livet. Samtidig er det sanseoplevelser i Guds katedral, opsummerede Egon Madsen. Tidligere har retrætelederen gået på en af pilgrimsvandrernes hovedruter, Caminoen i det nordlige Spanien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En gruppe elever fra Djurslands Efterskole stod for lovsangen ved teenagernes bibeltime.
Efterskoleelever gav koncert

På Hjallerup Bibelcamping kunne børnene, juniorerne og teenagerne finde hen til teltet, hvor der dels er bibeltimer og dels foregår en række andre aktiviteter, målrettet de enkelte aldersgrupper. For Andreas Nedergaard var det første gang, han skulle sætte programmet sammen for de 70-80 juniorer efter ni år på Sæby Bibelcamping.
– Der har været meget at se til med at få det til at køre. Vi har fået et band på i år, og det hjælper godt på at få lært juniorerne lovsangene, sagde Andreas Nedergaard, inden bandet, der bestod af elever fra Djurslands Efterskole, gav en minikoncert. Og den havde efter lydniveauet at dømme ingen problemer med at overdøve regnen, der trommede på teltdugen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: