Succes med Senior-sommerdage

En drøm blev til virkelighed. Sådan oplevede arrangørerne af Senior-sommerdage i Nyrup på Midtsjælland deres minihøjskole for ældre.
Med omkring 40 deltagere blev det en god og givende oplevelse for alle.- At have en drøm, som deles med andre og så bliver modtaget positivt, giver mod og lyst til at gøre forberedelser og gennemføre arrangementet, siger Marianne Kofoed Christophersen, initiativtageren, til Udfordringen.
Midtsjællands Baptistmenighed besluttede at være vært for afholdelse af de første Senior Sommerdage på egnen. Flere frivillige fra forskellige frikirkemenigheder var aktive omkring det.

– Onsdag den 4. juli var flaget hejst. Mange forberedelser lå bag os. Alle seks faste medarbejdere sad udenfor i solskin og var klar til at modtage de første 35 deltagere. Enkelte deltagere havde kun mulighed for at deltage den ene af dagene. Der var M/K fra et stort geografisk område på Midt- og Vestsjælland, fortæller Marianne Kofoed Christophersen og fortsætter:
– Målet var at tilbyde dage med fællesskab, nye oplevelser, give nye input og mulighed for at møde nye venner. Hvis man ikke kan/vil rejse så langt ud i landet eller verden, så kunne man her få mulighed for, at ”verden kom til os”.
Tidsrammen for dagene var kl. 10 – 19, dog sluttede den sidste dag kl. 20. Alle havde mulighed for at bo hjemme.
Så begyndte bilerne at komme, og kl.10 hyggede man sig med friske boller og kaffe, som stod på ”tag-selv-bordet”.
Marianne Kofoed Christophersen bød velkommen, og alle medarbejdere opførte et lille dramastykke ”om at være en af os”. (Det handlede om at give plads til vore forskelligheder og samtidig mulighed for at være med i fællesskabet.)

Dagens muligheder

Hver formiddag var der bibeltime og samtale i grupper. Onsdag var der bibeloplæg v Hans Ole Kofoed, Ringsted, om: ”Livet er en mulighed og ikke bare en fase, der skal overstås.” Torsdag bibeloplæg ved Leon Have Thomsen, Hvalsø om: ”Hvad gør mig til en kristen?”
– Begge dage blev vi mindet om, at der er beredt en plads til os alle i Himmelen. Vi har i dag en mulighed for at tage imod Jesus Kristus som Herre og Frelser og gennem Guds ord og bøn få hjælp til at leve et liv, der rettes mod det evige liv, fortæller Marianne Kofoed Christophersen.

Deltagerne på senior-sommerdage kunne efter dagens program nyde et veltilberedt varmt måltid.

Frokosten var et indbydende – ”Tag-selv-bord” med sundt og godt, bl.a. lune tærter.
I en times ”Pause” kunne man vælge efter eget tempo og ønske. Der var flere muligheder:
Deltage i en samtalegruppe, udstilling af inspirerende gamle sager fra ens barndom, afprøve egne kreative evner, akrylmaling på lærred, decoupage på æsker, bogmærker eller perledekorationer, at sidde inde eller ude i solen eller gå en tur eller gå i ”Den gamle biograf” og se glimt fra Lammefjorden eller Dyrehaven, at læse dagens aviser, som gratis var tilsendt – Kristelig Dagblad og Udfordringen. Mange havde desuden gang i strikkepindene. Måske bluser til små afrikanske børn?

Derefter samledes man til ”sangkvarter” under ledelse af Ib Bermann Schmidt, Stenlille og Marianne K.C. Dianalund. Salmebogen og et ekstra sangblad blev godt brugt.
Efter kaffen kom ”dagens gæst”, som gav os indblik i oplevelser fra to steder i verden.

”Dagens gæst”

Esther Hancock, Sorø, fortalte levende om sin opvækst som missionærbarn i Swaziland, Syd Afrika. Om mødet med de indfødte, apartheid, uddannelse og arbejde som sygeplejerske. Deltagerne kunne se en masse udstillede ting. 10 personer kunne udvælge sig en ting, hvorefter Esther fortalte en historie/beretning, der var forbundet med den enkelte genstand.
Lise Egeberg, Herfølge, viste billeder og fortalte/mimede om oplevelser fra turen til Sibirien, hvor 20 klovne i alle aldre fra hele verden var samlet 11 dage. Ordene: ”Liv, glæde, kys, kram, kærlighed og smil” blev gentagne gange brugt i forbindelse med beretninger om besøg på bl. a børnehjem, hospital, fængselsskole for piger og et drengefængsel.
Kl. 18 kunne man gå til dagens varme måltid med dessert og kaffe. Indslag den første aften var et hyggebingo, hvor alle skulle have et positivt svar på spørgsmål hos hinanden. Else Marie Olsen sluttede dagen med en kort andagt.

Festaften som afslutning

I festaftenen deltog ”klovnen”, og der blev uddelt spøjse desserter med bl.a. frøer samt givet en personlig hilsen med et hjerte til alle. Man modtog også en hjemmelavet ”klovnecheck” på 1 million dollars!! Anna Grete havde fundet en god bog frem og fortalte små, sjove historier.
Jørgen Hansen, Sorø, var indbudt til at synge for og med os. Han tog udgangspunkt i ”Min mors sangbog”. Han fortalte om oplevelser fra livet, der havde relation til mors gamle strengekor-sange. Hans klaverspil var dejligt at lytte til.
Mange gav udtryk for stor glæde over disse seniordage og vil gerne komme igen til næste år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hans Ole Kofoed, der er præst i baptistmenigheden i Ringsted, siger om disse dage: – Det var et rigtig godt koncept, Senior-sommerdagene var bygget op omkring. Der var socialt samvær, men også højt åndeligt indhold. Kombinationen var fin, og jeg synes, det var en fordel, man kunne komme hjem og sove i egen seng. Ofte er stævner og lejrture for omfattende, hvis man er lidt oppe i årene, men de her dage var meget godt tilrettelagt. Faktisk blev jeg så begejstret, at både min kone og jeg blev der, selv om jeg bare skulle deltage et par timer som oplægsholder.