Fælles bibellæsning

Jens Ole Christensen, generalsekretær i Luthersk Mission
Jens Ole Christensen, generalsekretær i Luthersk Mission

Generalsekretær i Luthersk Mission Jens Ole Christensen kan se tilbage på 2013, hvor LM Kids og Luthersk Missions Ungdom fusionerede. I 2014 vil fælles bibellæsning være et fokusområde.

I november deltog over 400 unge i Mission13, en event med oplæg og forkyndelse ved bl.a. Lindsay Brown på Luthersk Missions Højskole i Hillerød.
– Vi oplever, at det kaster ny energi ind i arbejdet, siger Jens Ole Christensen.

Åndelig tørke vendt

LM arbejder både i Danmark og i udlandet. Der er cirka 55 LM-missionærer i Peru, Cambodja, Tanzania og Etiopien.
Fra bevægelsens internationale arbejde nævner Jens Ole Christensen en glædelig nyhed fra medarbejderne i Etiopien, hvor der i et åndeligt tørkeområde tæt ved Woito-floden for nylig blev døbt 72 mennesker.
På gavesiden kunne bevægelsen notere en stigning i første halvdel af året.
– Efter nogle økonomiske kriseår har vi i år oplevet en stigende gaveandel, siger Jens Ole Christensen.
I midten af december manglede der 4,5 mio. kr. for at nå budgettet på 16,5 mio. kr.

Fokus på bibelglæde

– I 2014 vil vi lægge os i slipstrømmen af Bibelselskabets jubilæum. Det sker med en hjemmeside, bibelglæde2014.dk, der åbner i januar, siger generalsekretæren.
– Vi vil fokusere på fælles bibellæsning. Det kan give dårlig samvittighed, hvis man ikke når at læse Bibelen alene. Et blandt mange forslag er, at man i en menighed aftaler at læse fem kapitler, hvor to af deltagerne fortæller om hvad de særligt hæftede sig ved gangen efter. – Vi vil udfordre lokale menigheder med en Markuspakke, der tager udgangspunkt i Markusevangeliet. Derudover vil vi holde bibelglædens dag i slutningen af 2014.