Folkekirkens medlemmer søger ind i frikirker

Flere frikirker oplever øget interesse fra Folkekirkens medlemmer. En af årsagerne kan være større mulighed for at udtrykke følelser i frikirker.

Elisabeth Dons Christensen

– Interessen opstod i slutningen af 1990’erne, og den har været der lige siden, fortæller præst i Bykirken i Odense, Poul Kirk. – Vi har enkle sange, hvor der er plads til hengivelse til Gud. Mange af de spirituelt søgende oplever sig mere genkendt her end i folkekirken, siger han til Kristeligt Dagblad.
Biskop i Ribe Stift Elisabeth Dons Christensen erkender over for avisen, at Folkekirken har forsømt at forkynde den mere følelsesmæssige side af troen.
– Som kirke har vi forkyndt evangeliet rent og purt. Det skal vi stadig. Men måske har vi underkendt de religiøse følelser, som søgende, ikke kirkevante mennesker også har, siger biskoppen (billedet).