Flest tog på pinse- sommercampen

4600 deltog i pinsebevægelsens hidtil største Sommercamp i Mariager.
– Vi har svært ved at få armene ned, skriver arrangørerne efter pinsekirkernes hidtil største sommercamp i Mariager.

Børnene mødtes i et cirkustelt, hvor pirater og sjove dyr var figurerne i det daglige totalteater, der fængslede de 2-6 årige.

Ikke færre end 4609 mennesker lagde vejen rundt om sommercampen i Mariager fra den 14.-20 juli. Det var flere deltagere i flere telte og campingvogne end nogensinde før.
Hermed overhaler pinse-campen også Dansk Oases Sommeroase, der hidtil har været størst, men i år gik ca. 400 tilbage.

På linje med Jesus

I år var temaet Opkald – på linje med Jesus, fortæller Allan Egebjerg Madsen og Jens Henrik Kirk, der var henholdsvis campkoodinator og campleder.
– Det gik som en rød tråd på alle spor, lige fra de mindste i mini-GUF’s cirkustelt, hvor pirater og sjove dyr var figurerne i det daglige totalteater, der fængslede de 2-6 årige.
I GUF city mødtes godt 600 børn fra 6-12 årige dagligt til sang, dans, teater, rollespil, kreative aktiviteter; sjov, ballade, børnealvor og godt kammeratskab.
På Kilifi GAF blev der kræset om campens tweens og GAF’erne havde sammen to crazy uger, som de sent glemmer.
Camp Zero var samlingspunktet for de unge, der havde deres egen camp i SommerCampen – og nye venskaber blev skabt samtidig med, at de unge havde fokus på alt det gode, Gud ønsker for dem.
SC Classic samlede flere gange campens modne generationer til musik og foredrag, der talte både til hjerte og hjerne.

Åndelig indsprøjtning

Charlotte Gambill og norske Egil Svartdahl var dette års hovedtalere.

– Hjertet på SommerCamp 2012 var som altid hallen, hvor alle generationer mødtes til fælles åndelig optankning og gudstjenester med gribende lovsang og forkyndelse i særklasse.
Britiske Charlotte Gambill og norske Egil Svartdahl var dette års hovedtalere, der begge leverede inspirerende ord til den enkeltes kristenliv i dagligdagen og med fokus på det kald, Gud har for hver enkelt af os. Mange har fået en åndelig indsprøjtning, der gav nyt mod til at leve et liv med Jesus i centrum, fortæller camp-lederne.

Indsamlede 1.1 mio. til mennesker i nød

På SommerCamp blev der hver dag samlet ind til projekter verden over.
Men der blev også samlet ind til såkaldte ”wildcards”, så familier og enkeltpersoner, der ikke selv har råd til at være med på SommerCamp, fik en fribillet til det kristne fællesskab.
Der blev samlet over 400.000 kroner ind til Mission Øst, der som den eneste danske nødhjælpsorganisation sikrer tusindvis af nordkoreanske børn overlevelse med livsnødvendig mad i mange måneder frem.
– Det rørte os dybt at se den nød, som Nordkorea er i, og det blev tydeligt, at der er vilje til at gøre en forskel for børn, der lever i den dybeste fattigdom og sult i verdens nok mest lukkede land.
Det blev også til 185.000 kroner til danske Betesda, der hjælper misbrugere med at komme på fode igen. Samlet blev der indsamlet ca. 1.1 mill. Kroner på Sommercamp Mariager til mennesker med behov.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Planlægger næste år

Flere hundrede frivillige deltog for at holde udgifterne nede.
– SommerCamp kunne aldrig lade sig gøre uden de mange hundrede frivillige medarbejderes store engagement og begejstring for at være med til at skabe rammerne for en fantastisk sommercamp, siger camplederne.
De har allerede planlagt, at næste års SommerCamp 2013 løber af stabelen i uge 29 fra d.13 juli til d. 19 juli under overskriften, ”Den lokale kirke – verden håb”.
Henri/Niels Chr.