Henning har samlet 7.500 underskrifter

Henning Østergaard har gennem det sidste år indsamlet ca. 7.500 vælgererklæringer til Kristendemokraterne…!

Vil du give os lov at opstille, spørger Henning.

Og der kræves både navn, adresse, bopælskommune og – ikke mindst – personlige cpr-numre.
Allerede forud for sidste valg indsamlede Henning personligt et par tusinde af de over 20.000 underskrifter, som skulle til for at partiet kunne stå på stemmesedlerne. Det lykkedes at blive opstillingsberettiget, men valget slog fejl. Kun ca. 30.000 stemte på partiet, og der skulle dobbelt så mange til.
– Jeg var meget skuffet og gejsten var lig nul, indrømmer Henning, der ikke kan forstå at alle aktive kristne ikke stemmer på Kristendemokraterne.
– Men efter at have sovet på det et par dage kom jeg på andre tanker. Hvis vi mener noget med vores politik, så må vi også arbejde for den, siger han.
Så Henning gik i gang igen. Ud på gågader og rundt ved dørene for at spørge vildt fremmede mennesker, om de ville skrive under på, at KD måtte opstille. Reglerne siger nemlig, at godt 20.000 vælgere skal skrive under. Flere nye partier har måttet opgive, men KD har gjort det igen og igen.
– Jeg spørger folk, om de vil give os opstillingsret, og mange skriver under, selv om de stemmer på et andet parti. Der er naturligvis også nogle, som ikke vil. Nogle er så meget imod kristendom, at de vender det hvide ud af øjnene. Men de allerfleste er positive, fortæller Henning Østergaard.
Han er også aktiv i det lokale missionshus i Nykøbing F. Og han har opstillet til både byråd og folketing for at støtte partiet. For et par år siden blev han pensioneret fra DSB, hvor han det meste af sit liv har arbejdet som ingeniørassistent.
– Ja, jeg har jo tiden til det – men det er der også mange andre, der har, bemærker han.
Partiet har indtil nu ca. 9.000 godkendte vælgererklæringer, så der er brug for, at flere hjælper til i de kommende tre måneder. Underskrifterne må nemlig ikke blive mere end 18 måneder gamle. Så det er nu, de skal skaffes.
Men Henning synes også, der er større grund til at kristne kommer i folketinget end nogensinde. Og hvis man ikke møder Henning eller andre KD’ere på gaden, så kan man selv hente en vælgererklæring på partiets hjemmeside kd.dk og skaffe nogle underskrifter.
Henri.