25 kristne arresteret i Asmara

Eritreanske sikkerhedsstyrker har anholdt 25 kristne studerende i hovedstaden Asmara fredag den 31. august.
Anholdelsen foregik, efter at huset, hvor de studerende var forsamlede, var blevet undersøgt. Ni af de anholdte er kvinder.
De studerende havde for nyligt afsluttet deres 25. militærtjeneste og var netop vendt hjem fra det militære træningscenter Sawa. De var blevet enige om at mødes til en taksigelsesmiddag for at ære Herren, fordi han havde bragt dem sikkert hjem. De kommer fra forskellige kirker, som blev forbudt i maj 2002.
Fangerne bliver tilbageholdt på den berygtede politistation nr. 5 i Asmara. En fremtrædende kirkeleder, præsten og stifteren af Kale-Hiwet kirken, Oqbamichel Teklehaymanot, har nu siddet fængslet på denne politistation i mere end syv år. Sædvanligvis bliver fangerne tilbageholdt der i en kort tid og så overflyttet. Derfor forventes det, at de 25 kristne vil blive flyttet et andet sted hen på et tidspunkt.
– Fortsæt med at bede for alle de fængslede i Eritrea, opfordrer Åbne Døre.