Beduiner stormer base for fredsbevarende soldater i Sinai

Snesevis af bevæbnede beduiner har stormet en base for en international styrke af fredsbevarende soldater i det nordlige Sinai og har såret tre soldater, formentlig en udløber af muslimske protestaktioner over en anti-islamisk film.
Basen ligger ca. 10 km syd for Gaza-Israel grænsen og er hovedkvarter for 1500 multinationale soldater, en del af en styrke fra forskellige lande, som har opereret i området siden fredsaftalen mellem Egypten og Israel i 1979.
Normalt er stedet relativt roligt, men der har fornylig været voldsepisoder, dog ikke af et omfang som det, der nu har fundet sted.
Beduinerne brød ind i lejren og antændte køretøjer og bildæk, indtil de blev drevet tilbage.
Angriberne brugte en lastbil til at komme igennem sikkerhedshegnet omkring basen. De svingede med flag og råbte slogans, der antyder, at de tilhører “Globalsk Jihad” og den ultra-religiøse Salafi-bevægelse. De blokerede vejene omkring basen og råbte “Død til amerikanerne” og fordømte filmen..
De blev omringet og drevet bort af colombianske og Fiji-soldater fra den internationale styrke, mens en anden angribergruppe uden for hegnet kastede håndgranater over dette og sårede to colombianske soldater.
På dette tidspunkt ankom egyptiske soldater og hjalp den multinationale styrke med at trænge angriberne bort og genoprette roen.
Angrebet menes at have været planlagt af en af Salafi-grupperne for at udføre et storstilet terroristangreb, men dette blev aflyst i sidste øjeblik af frygt for gengældelse fra den egyptiske hær.