EFTERSKOLER
Connect – en anderledes 10. klasse i Tommerup

Det er ikke bare målet, men også processen, der tæller på Connect. Man arbejder med de sociale medier, og det er vildt fedt, siger eleverne.Connect er én af de tre anderledes 10. klasser, der er på Tommerup Efterskole. Her handler det om medier og gode ideer.
Provokation – Innovation – Kommunikation. Det er det grundlæggende i Connect. Det er en klasse, hvor man i studiegrupper arbejder med et emne, som strækker sig over flere fag.

Uden bøger og papir

Det er ikke vigtigt, at man til slut har et fantastisk produkt, men at man har en god proces og en god idé. Det er en mediefokuseret klasse uden bøger og papir. Det er en moderniseret og alternativ måde at have undervisning/lære på.
Man har frihed under ansvar på den måde, at man selv bestemmer, hvor, hvordan og hvornår man laver opgaven, men man har selv ansvaret for, at det bliver færdigt til tiden.

Bruger sociale medier

Connect er studieforberedende. Man lærer at samarbejde med en studiegruppe ligesom på videregående uddannelser. Derudover lærer man at arbejde med computere, blogs og meget mere.
Man kommer til at arbejde med sociale medier såsom Facebook, Tumblr, Twitter osv. ved fx at bruge Blogger og Tumblr til at ”aflevere” sin opgave.
Lærernes, eller nærmere vejledernes, rolle er at hjælpe dem, som har brug for det, når de har brug for det, og lige så tit som de har brug for det.
– Connect er helt vildt fedt, fordi man får lov til at hjælpe der, hvor der er brug for det. Eleverne er også meget mere engagerede, fordi de selv har valgt, hvordan de vil udføre opgaven, siger Martin Bak, lærer i Connect.
Skrevet af Sofie Tveden og Mathilde Bach, 10. Connect, Tommerup Efterskole