Fra lovsangs-”rockstar” til familiefar

Efter 17 år med lovsangsbandet Delirious har forsanger Martin Smith valgt at bruge mere tid på sin kone og sine seks børn. Den 14.-16. september kommer han til København for at lede lovsangen på kvindekonferencen ”Forvandling”Følg dit kald. Lad ikke omstændighederne styre! Det er det stærke vidnesbyrd, som den britiske sangskriver og lovsangsleder Martin Smith vil give videre til de 600-700 kvinder, der kommer på konferencen ”Forvandling” i Københavns Kulturcenter den 14.-16. september.

Om få dage kommer den verdenskendte lovsangsleder til København, hvor han skal lede lovsangen hele weekenden.

Martin Smith, som i mange år var forsanger i det engelske band Delirious, har skrevet mange kendte lovsange som ”I Could Sing of Your Love Forever” og ”Majesty (Here I Am)”. Med bandet var han på turneer og koncerter verden over og blev nomineret til flere musikpriser.
Da medlemmerne for tre år siden valgte at opløse Delirious, var det på et tidspunkt, hvor de var et af de mest banebrydende bands inden for moderne lovsang i verden.

Familien først

– Det var egentlig ikke nogen svær beslutning at opløse Delirious, fortæller den 42-årige sanger og musiker over telefonen en sen aften i hjemmet i Sussex i England.
– Vi havde alle i bandet kone og børn, og det blev mere og mere vanskeligt at tage hjemmefra og være så meget på farten. Da Gud sagde til mig, at min tid med bandet var ovre, så spillede mine seks børn også en meget stor rolle i beslutningen om at stoppe med Delirious. Børnene havde brug for deres far og for at mærke, at jeg elskede dem. Og de trængte til at se, at jeg også elskede og værdsatte deres mor – at familien kom først, fortæller Martin Smith.

Jeg fortryder ikke

Siden opløsningen af Delirious i 2009 har Martin Smith haft mere tid til sin kone og sine fire piger og to drenge.
– Det har været helt fantastisk! Jeg fortryder ikke. Nu kan jeg gøre ting sammen med mine børn, som jeg ikke havde mulighed for før. Være en far, og en god ægtemand, forhåbentlig.

Velgørenhedsprojekt

Martin Smith tjener stadig Gud som lovsangsleder til koncerter og konferencer.
Sammen med hustruen Anna har han startet et velgørenhedsprojekt – CompassionArt, hvor han sammen med lovsangsledere fra forskellige lande har skrevet og indspillet sange til fordel for fattige verden over.
Og så har han skrevet en selvbiografi om sit liv og sin karriere som lovsangsleder i Delirious.

Ud af spotlyset


Artiklen fortsætter efter annoncen:Martin Smith, som i mange år var forsanger i det engelske band Delirious, har skrevet mange kendte lovsange som fx ”I Could Sing of Your Love Forever” og ”Majesty (Here I Am)”.

For Martin Smith har livet uden for spotlyset betydet et liv, hvor han har kunnet følge sit hjerte og have fokus på de ting, der står ham nær.
– Det er bestemt ikke blevet et stille liv. Det er det ikke med seks børn, griner han.
– Vi elsker mennesker, og vores hus er altid fyldt af mennesker. Nu har jeg mulighed for at lede lovsang på konferencer og til koncerter rundt omkring. Jeg rejser også – bare ikke så meget som før. Og så kan jeg bruge mere tid på vores lokale menighed – det betyder rigtig meget for mig, fortæller han.

Træde ud af skyggen

Martin Smith oplever også, at hans kone Anna nu er begyndt at ”træde ud af hans skygge” og få mere plads.
Også hun har skrevet en bog med den ret så bemærkelsesværdige titel: ”Mød fru Smith – mine oplevelser med seks børn, en mand der er ’rockstar’ og en passion for at bekæmpe fattigdom.”
– Det er, som om det er blevet hendes tur – hendes æra – til at gøre noget. Anna har virkelig et hjerte for andre. Hun elsker bare at sidde blandt folk og bede for dem. Hun er meget nede på jorden og fuld af humor. Og så er hun begyndt at holde foredrag. Hun er en fantastisk taler, fortæller Martin Smith stolt.

Spændt på ’Forvandling’

Om få dage kommer den verdenskendte lovsangsleder til København, hvor han skal lede lovsangen hele weekenden for de mange kvinder, der deltager på konferencen ”Forvandling”. Og det glæder han sig helt enormt til.
– Jeg har en rigtig god fornemmelse af det, og jeg er meget spændt på at lede lovsangen der. På en konference har du virkelig tid til at fordybe dig, til at lytte til Gud og blive fyldt af hans ord.
Jeg beder bare om, at mange må møde Gud på en helt ny måde, og der vil være helbredelse og udfrielse. Det sker ofte på en meget dyb måde under lovsangen, og det er så stærkt. Jeg er beæret over at få lov at være en del af det, siger Martin Smith.
Hans ønske for kvinderne er, at de må se, hvor værdifulde de er.
– Jeg tror, at Gud tillægger kvinder en ufattelig stor værdi. Ofte i samfundet bliver kvinder ikke tillagt særlig stor betydning. Der er en vigtig pointe her. Jeg kan bare sige, at uden min kone, hendes opmuntring, støtte og visdom, så havde jeg ikke kunnet stå på scenen og lede lovsang, som jeg har gjort. Megen af den støtte sker i det skjulte. Vi skal ære kvinderne for det, de gør.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Følg kaldet

For Martin Smith har livet som lovsangsleder været et kald, han har fulgt, lige siden Gud for snart 20 år siden ledte ham til at blive fuldtids-musiker og lovsanger. Nu har Gud kaldet ham til at fokusere på de nære ting.
– Vi må hver især lade os lede af Gud og følge ham, der hvor han vil have os, siger Martin Smith.
– Det er det, vi som familie har forsøgt at gøre gennem årene. Også da vi skulle træffe beslutningen om at stoppe i bandet. En æra er slut, og en ny er begyndt. Du bliver nødt til at gå der, hvor Gud skubber dig hen. Virkelig! siger han.
Martin Smith skal lede lovsangen under hele konferencen – både fredag og lørdag og til gudstjenesten søndag i Kirken i Kulturcenteret.
Af Karin Borup Ravnborg