KUNST
Frederikke ’designer’ kjoler i ler

Frederikke Hvenegaard har efter flere år med malerier kastet sig over keramik-figurer.Frederikke har malet i mange år. Hendes malerier sælger godt, og hun er efterhånden blevet et kendt navn på Østfyn. Nu har hun kastet sig over en ny kunstform.

En af Frederikkes ”keramikdamer” .

– Det er en ny retning, jeg har fået. Jeg har en designer-uddannelse og kender til form og farver og hele processen i at skabe nyt tøj. Det var denne proces, jeg savnede, fortæller Frederikke.
Derfor meldte hun sig til et keramikhold, hvor hun kunne koncentere sig om at forme og skabe keramikdamer og lade kursusholderen om det praktiske med at brænde figurerene.
– Selve processen er sjov, og ’tøjet’ udvikler sig fra gang til gang. Kjolerne bliver finere og mere detaljeret, siger Frederikke om de nye figurer.

Maleriet er dog langt fra sat på stand by. Frederikke er både ved at planlægge næste udstilling i en kunstforening i Roskilde, og hun tilbyder også kurser i abstrakt maleri i efteråret:
– Kurset handler om forskellige teknikker, som kan inspirere til nye ideer i den abstrakte verden. Jeg ønsker at inspirere og give min viden videre til dem, som er nye i faget, og til de mere erfarne, som mangler ny inspiration, siger Frederikke.

Frederikke Hvenegaard.

Kurset indeholder bl.a. forskellige stilarter inden for abstrakt kunst og skabelsen af abstrakte malerier med naturen eller andet objekt som inspiration. Derudover deler Frederikke sine erfaringer om, hvordan man som kunstner bliver set i en verden fyldt med kunst. Kurserne finder sted henholdsvis den 8.-9. september og 13.-14. oktober 2012.
Lisbeth