EFTERSKOLER
Solgården vil være et forvandlende fællesskab

Hele 94 elever med masser af energi op appetit på efterskolelivet indtog ved skolestart Efterskolen Solgården i Vestjylland.Det er en fyldt skole, og de 94 elever vil i løbet af skoleåret få masser af oplevelser for livet på en efterskole, hvor det kristne livs- og menneskesyn er det helt centrale omdrejningspunkt.
I år er der søsat nye internationale projekter, udbudt rigtig mange valgfag og et nyt logo har set dagens lys.

Tydelig kristen efterskole

– På Solgården er der fart over feltet, og der sker rigtig meget, men midt i det hele fortæller forstander Kristian Andersen:
– Vi ønsker at være en tydelig, kristen efterskole, der er med til at vise, at Bibelens Gud har et fantastisk budskab til enhver af vore elever.
Mange elever har gennem tiden fået en afklaring i deres personlige Gudsforhold, og det ønsker vi også må ske på dette hold, siger Kristian Andersen.

Vi går mod strømmen

Tendensen på mange efterskoler er at specialisere sig på nogle få kerneområder. Her går Solgården imod strømmen.
– Vi oplever, at rigtig mange elever synes, det er fedt at kunne vælge mellem en lang række valgfag og linjer, derfor har vi op til dette skoleår udbudt over 50 forskellige valgfag og hele 6 forskellige linjer, fortæller viceforstander Peter Jensen.
I år er der især motor-, medie- og bibellinjen, der trækker elever. Men også idrætsfagene volleyball, fodbold og håndbold er højt prioriteret hos eleverne.

Internationale glimt

En af de mere eksotiske nyheder er, at Solgården er blevet udvalgt til et 3-årigt EU-volontørprojekt, hvor man gennem et helt skoleår får to undervisere fra andre europæiske lande. I år har man fået to friske, unge mænd fra henholdsvis Sverige og Tyrkiet, som kan en masse sport og motorlære. Udover undervisningen er de med til at gi’ eleverne et ”live” kulturmøde. (Se ung Historie)

Forvandlende fællesskab – det nye statement

”Forvandlede fællesskab” – sådan lyder det nye statement, som sammen med skolens logo pryder en ny info-folder, skolens hjemmeside og dagligdagen på skolen. Men statementet er mere end bare fine ord. Det er den overskrift, som Solgården gerne skal virke ud fra de kommende år, både når det gælder undervisning, samvær og det kristne grundlag.