EFTERSKOLER
Skovbo Efterskole tager sig af alle

”I et godt samfund er man stolt af de stærke og har omsorg for de svage”.

Der skal være plads til alle.

Sådan skriver musikeren Peter Bastian i sin bog ”Mesterlære”.
På Skovbo Efterskole har man taget disse ord til sig, og i de senere år er det blevet mere og mere tydeligt, at de unge udvikles på Skovbo.
Forstanderen fortæller:
– De sidste tre år har vi markedsført Skovbo med sætningen: Skovbo Efterskole. Kristen efterskole på Sjælland med store musiske og kreative ambitioner.
– Vi har altid været gode til musik, men i de senere år har den kreative profil virkelig fået krop. Byggeri af stort musiklokale med tilhørende studie, ansættelse af fuldtidsmusiklærer, ansættelse af fuldtidssanglærer og ansættelse af dramaturg til at udvikle vores teaterspor.
Det betyder, at vi i dag har to musiklinjer med i alt 40 elever.
Linjerne er niveaudelte, der er fire bands og et kor tilknyttet linjerne. De 40 musikelever får hver ½ times individuel instrumentalundervisning og ½ times individuel sangundervisning.
Vi oplever, at musiklinjen boomer, og i kølvandet kommer al den anden kreativitet: Kunst, sport, teater, medie og værksted.
Vi har det fint med, at nogle af vores elever rager op og er dygtige. Samtidig er det vigtigt for os at være en rummelig skole, hvor du kan komme, som du er og udvikle dig.
Fra en start med 55 elever i 1996 er vi i dag skole for 106 elever. Både medarbejderstaben og bygningsmassen er vokset.
Måske burde jeg sige lidt om matematik, engelsk, dansk,…. Men det er jo bare en selvfølge, at der leveres kvalificeret undervisning i alle de almindelige skolefag. For at rumme forskelligheden er vores undervisning organiseret niveaudelt, og vi giver støtte til de elever, der har sværere ved de boglige fag.
Efterskole er fantastisk, og på Skovbo giver vi eleverne det, de forventede at få… og det, de ikke troede de kunne få, mener lederen.