Johny Noer smides ud af Israel

Den israelske statsadvokat har pålagt Johny Noer og hans familie på otte personer at forlade landet den 15. januar.
Når denne avis udkommer er det 74 dage til den danske karavane Pilgrim Convoy med Johny Noer og hans familie spidsen må forlade Israel.

Johny Noer har boet i Israel side 1996 med sin familie. Flytter måske til Jordan efter udvisningen.

Grunden er, at landets statsadvokat har påbudt familien på otte personer og 13 store køretøjer at forlade den grund, de har slået lejr på nogle kilometer syd for Det Døde Hav. De skal være ude af landet den 15. januar 2013, fordi de hverken har lovlig opholdstilladelse eller lov til bo, hvor de bor.
Johny Noer er overrasket:
– Ved vort møde med anklagemyndigheden i Beersheva blev det til vor overraskelse betonet, at på den dag skal den ørkenstrimmel, hvor konvojen har været placeret i snart 12 år være evakueret, og ALT skal være efterladt i den tilstand, hvori det befandt sig, da konvojen kørte ind på pladsen kl. 23:55 d. 15. marts 2002. Det vil sige, at den lille, blomstrende oase skal jævnes med jorden, og et halvt hundrede træer (oliven, figen, granatæble, citron o.a.) skal hugges om.
Johny Noer står helt uforstående overfor statsadvokatens beslutning. Han hyrer nu en advokat og appellerer til borgmestre i lokale kommuner om hjælp.
– I 16 år har vi forsøgt at købe eller leje land på lovmæssig vis uden at lykkes, og i 12 har vi været på dette sted uden at tage jord fra nogen, siger Johny Noer til den norske avis Dagen.
Han oplyser, at al jord tilhører den israelske stat, og mener, at den israelske indenrigsminister er fjendtligt indstillet overfor kristent hjælpearbejde, da han er ultraortodoks jøde.

Flytter til Jordan

Hvis det ikke med advokaters og borgmestres hjælp lykkes at omstøde advokatens beslutning, ser Noer-familien ingen anden udvej end at flytte til Jordan
– Hvis vi ikke kan finde fodfæste i én af disse to kommuner er der tilbage kun den sydlige grænse til Jordan, skriver han på Noer.info.
Johny Noer ankom til Israel med en karavane bestående af familie og meningsfæller i 1996. Det lykkedes at komme ind i landet efter en længere rejse gennem Europa, hvor han holdt mødekampagner i bl.a. Frankrig, Belgien, Østrig, Italien og Grækenland. I Israel har han bl.a. arbejdet med forsoning mellem jødiske og arabiske unge. Det sker gennem ”ørkenterapi”, hvor de unge opholder sig i ørkenen sammen uden moderne hjælpemidler.