Kære KD’ere: I har trådt på en and!

Kristendemokraternes nye formand takkede for valget med en selvironisk vits.I lørdags blev Stig Grenov valgt som ny formand for KD.

Den politiske næstformand, Egon Jakobsen, der i en periode har været fungerende landsformand efter Per Ørums bratte tilbagetræden, overgav på landsmødet nøglerne til Stig Grenov.

I sin uhøjtidelige takketale fortalte han vittigheden om de tre kvinder, som sammen omkommer i en ulykke og derefter ankommer i himlen.
Skt. Peter siger: “Vi har kun én regel her i himlen … træd ikke på ænderne.”
Så kommer de ind i himlen, og der er ænder over det hele. Det er næsten umuligt ikke at træde på en and, og selvom de prøver deres bedste for at undgå dem, kommer den første kvinde ved et uheld til at træde på én.
Herefter kommer Skt. Peter med den grimmeste mand, hun nogensinde har set. Skt. Peter lænker dem sammen og siger “Din straf for at træde på en and er at tilbringe evigheden lænket til denne grimme mand!”
Næste dag træder den anden kvinde uheldigvis på en and og her kommer Skt. Peter, som ser alt, sammen med en anden ekstremt grim mand. Han lænker dem sammen med den samme kommentar som til den første kvinde.
Den tredje kvinde som har set alt dette, og som ikke ønsker at blive lænket sammen med en grim mand for evigt, er meget, meget omhyggelig med, hvor hun træder.
Det lykkedes hende i flere måneder at undgå at træde på ænderne, men en dag kommer Skt. Peter hen til hende med den smukkeste mand, hun nogensinde havde set. Meget høj, lange øjenvipper, muskuløs og slank.
Skt. Peter lænker dem sammen uden at sige et ord.
Kvinden bemærker: “Gad vide, hvad jeg har gjort for at fortjene at blive lænket sammen med dig for evigt.”
Fyren svarer: “Ja, jeg véd ikke med dig, men jeg trådte på en and!”

Sammen med Stig Grenov (tv) genvalgte KD de to næstformænd, Egon Jakobsen (th) og Bent Hansen. Som ny hovedkasserer valgtes Jens Chr. Olesen (nr. 2 fra venstre).
Nu hænger i på mig

Efter at latterbrølet havde lagt sig, bemærkede Stig Grenov selvironisk:
– Kære KD’ere: I har trådt på en and! Nu er i lænket sammen med mig som formand.
Jeg håber, at I vil bære over med mig, hvis jeg skulle komme til at træde på en and.
Den nye formand bemærkede også selvudslettende, at partiets delegerede måske kun havde valgt ham, fordi der ikke var andre kandidater. Og han slog fra starten fast:
– Jeg er ingen supermand.
Og han tilføjede:
– Jeg kan IKKE slå Helle Thorning!
En slet skjult henvisning til Helle Thornings udtalelse på Socialdemokraternes landsmøde, da hun blev valgt: Jeg kan slå Anders Fogh!
Den nye landsformand gjorde også opmærksom på, at han var både fuldtidsarbejdende (som lærer) og ”fuldtidsgift”.
Han indførte derfor straks en telefontid fra kl. 16-20, hvor partiets folk kunne træffe ham uden at forstyrre arbejdet eller familien for meget.
KD håber at komme i Folketinget ved næste valg.