Sandheden har positive konsekvenser for dig

Mindst 600 teenagere deltager i dette års EVENT, som IMU står bag. De ønsker, at unge i dag skal forstå sandheden og konsekvenserne af den. Det skal rapperen Dan Conrad blandt andet sørge for. Landslederen for IMU, Tonny Sørensen, forventer, at årets event bliver en stor succes. Men det hele er ikke bare sjov og ballade.

Der var masser af gang i til Event 2011, som man her kan se på billedet fra sidste år.

EVENT foregår dette år i Skjern fra d. 2.-4. november, og vi spurgte Tonny om, hvorfor man skal komme forbi, hvis man er teenager:
– EVENT er altid godt, fordi det indeholder en masse gode ingredienser: En masse dejlige teenagere, super relevant og nærværende forkyndelse af Jesus, levende lovsang og så er teenagerne inddelt i smågrupper, hvor de skal dele tro og liv med hinanden. Det kan kun blive godt, siger han.
Der er allerede tilmeldt 600 teenagere fra blandt andet efterskoler og IMU-klubber over hele landet. Der plejer derudover at komme en del gæster både fredag og lørdag aften. EVENT er kun for teenagere, så hvis man er ældre, må man komme til IMU’s stævne, der hedder Konnekt og foregår i St. Bededagsferien, forklarer Tonny. Der har dog sneget sig nogle lidt ældre med, men det er kun som praktiske medarbejdere eller smågruppeledere. Ellers er det hele målrettet teenagerne.

Tonny mener, at teenagere i dag får fortalt en masse løgne om, hvem de er, og hvem Gud er. Det bliver taget op på årets EVENT.
Mange løgne

Årets tema er ’Sandhed eller Konsekvens.’ Men hvad er tankerne bag ordene?
– Det kommer oprindeligt fra legen ”Sandhed eller konsekvens”, som nogle unge kan finde på at lege. Dagens teenagere bliver i dag fortalt en masse løgn, og det har negative konsekvenser for dem og deres liv. Gennem temaet vil vi gerne pege på, hvad Bibelen siger, sandheden om teenagerne er, og at det har en positiv konsekvens for dem.
I legen bliver ’konsekvens’ opfattet som noget negativt, men vi vil gerne pege på, at der ligger gemt et fantastisk budskab i at kende Sandheden og den konsekvens, det har for mit liv i 2012, siger han.
Han ser frem til at møde de mange forventningsfulde og glade teenagere på stævnet. I år deltager rapperen Dan Conrad også som noget nyt.

Tonny Sørensen glæder sig til årets EVENT, hvor han også er en af talerne.

Det er mest kristne, der kommer, men der er altid plads til folk, som ikke kender så meget til, hvad kristendommen er, fortæller Tonny:
– Der er nok en overvægt af dem, der vil kalde sig kristne. Men vi har ofte haft den glæde, at der på EVENT er unge, der kommer til tro på Jesus og bliver styrket i troen på ham. Det er derfor, vi gør det!