Unge gjorde det lidt lysere i Randers

Ny ungdomskonference for de 16-25 årige udfordrede blandt andet deltagerne til at være gennemsigtige overfor hinanden og overfor de mennesker, som ikke kommer i kirkerne.- Hvor mange her holder med Manchester United, råbte Mark Foster fra scenen. Han var kommet helt fra Audacious Church i Manchester, England, for at tale til de unge.

Taleren Mark Foster havde lidt ondt i halsen, men han klarede trods lidt hosten og stønnen at tale til de mange unge.

Det var der ikke ret mange, der gjorde. I hvert fald ikke så meget, at de havde lyst til at råbe det tilbage til ham.
Men det handlede heller ikke om en fodboldklub denne fredag aften. Det handlede om Jesus og om, hvordan man kan leve et liv, hvor han bliver tydeligere.
Mark Foster fortsatte med at forklare om den store forskel på, at se fodbold live eller at se det i fjernsynet. På samme måde mente han, at vi har brug for at opleve Gud i virkeligheden – face to face.

En større brand for Jesus

’Brighter’ hedder den tværkirkelige konference, som blev holdt for første gang i år. Det varede fra torsdag til lørdag og omkring 200 unge havde fundet vej til konferencen – og måske helt op til 400 besøgende i alt i løbet af weekenden. En god begyndelse for en ny konference, må man sige, men visionen er også stor.
’Brighter’ vil blive holdt hvert år fremover, hvis det står til Jesper Jeppesen, som var konferencevært og er ungdomspræst i ungdomskirken Skywalk.
– Vi ønsker at lave den i alle de kommende år, så vi har allerede booket en ekstra dag til næste år, så vi kan få så mange med som muligt.
Han synes, at der mangler et event som dette for de unge i Danmark:
– Så kan vi træne og inspirere dem her, og så kan de tage tilbage og bygge deres lokale ungdomsarbejde op, siger han.
Han er blandt andet inspireret af Hillsong og andre events i England, som han har været til, og nu ønsker han, at noget lignende foregår i Danmark.

Lederne er afgørende

’Brighter’ er for alle typer kirker understreger Jesper Jeppesen og kalder det ’ekstremt vigtigt’, at det er en tværkirkelig konference.
– Vi forsøger at holde det åbent for så mange kirker som muligt. Der er primært frikirker, men vi har også kontakt med Oase-folk. Og så har der været få fra Indre Mission også. Vi ønsker at bringe de kristne og kirkerne mere sammen.
Han brænder for, at der må blive udrustet flere kristne ledere. Der mangler lederskab i kirken i dag, mener han:
– Jeg har personligt den filosofi, at det hele falder tilbage på lederskabet. Hvis du ser en succesfuld kirke, så kig på lederskabet. Og hvis du ser en kirke, der ikke fungerer, så skift lederskabet ud, siger han lidt provokerende for at understrege pointen om, hvor vigtigt det er, at kirkerne udruster ledere til fremtiden.

Fællesskab i ord og handling

Når man kommer udefra mærker man hurtigt, at fællesskabet blandt deltagerne er godt. I caféen efter møderne snakkes og grines der på kryds og tværs, mens der bliver hældt smoothies ned og spist en masse nachos. Senere på aftenen kommer standup-komikeren Jacob Svendsen og underholder. Stemningen er afslappet og åben, indtil de sidste går i seng efter midnat.
Ofte tilbydes der overnatning på en sovesal eller lignende, men her arrangeres der overnatning hos de lokale deltagerne i Randers. En flot og ressourcekrævende gestus.

Maria Eleonora Holm Christensen, 21 år fra Mariager:
– Det var nogle fede workshopsemner, der var på, så det ville jeg ikke gå glip af.
– Det er nogle relevante emner, de tager op. Ting der tit er tabu i kirkerne. Der er stof til eftertanke og noget at tænke over.

Michael Laugesen, 22 år fra Randers:
– Det er fedt at være sammen med andre kristne og Jesus.
– Morgenmødet med Jørn Hyldgaard var rigtig godt. Han har rigtig mange gode ting at sige fra sit liv. Hans seminar var også meget spændende.

Elisabeth Milton, 21 år fra Sindal:
– Sindssyg godt program. Meget inspirerende. Det har ikke på noget tidspunkt været kedeligt. Der bliver lagt vægt på, at man skal kunne komme som man er i kirken. Man skal ikke have en eller anden maske på, men leve en gennemsigtig livsstil, som folk kan relatere til..


Artiklen fortsætter efter annoncen:Simon Kokkenborg, 22 år fra Blåhøj:
– Det er rigtig godt at have nogle dage, hvor man bare bliver fyldt op med Gud. Jeg synes ’Brighter’s koncept passer rigtig godt til helt unge, men også til dem, som er lidt ældre.
– Der er lidt mere undervisning her end der plejer, og det er rigtig vigtigt.