Topchef bliver kristen

I år talte en tidligere direktør for Hewlett-Pachard om sin tro på Willow Creeks store leder-
konference i Chicago, USA. Hun har oplevet, at Herren er med – også under sorg og sygdom.For øjnene af 73.500 kirke- og erhvervsledere fortalte Hewlett-Packards tidligere adm. direktør Carly Fiorina for første gang offentligt, at hun er kommet til tro på Gud.

Den tidligere direktør for Hewlett-Packard, Carly Fiorina, var årets store overraskelse på det globale ledertopmøde i Willow Creek. (foto: WCA @ All Rights Reserved)

Computergiganten Hewlett-Packards tidligere administrerende direktør Carly Fiorina havde næppe forestillet sig, at hun igen skulle stå foran titusindvis af tilhørere – og denne gang med et meget personligt budskab – da hun for fem år siden talte om ledelse på The Global Leadership Summit i megakirken Willow Creek Community Church i Chicago.
Det havde dette års 73.500 deltagere i det globale ledertopmøde for kirke- og erhvervsledere heller ikke. Og de holdt vejret. For Carly Fiorina var ikke en del af det officielle program. Men nu stod hun pludselig på talerstolen igen:
– Jeg er nervøs, for jeg har talt til tilhørere verden over, men aldrig så personligt, begyndte Carly Fiorina, Hewlett-Packards engang så feterede, men siden detroniserede adm. direktør.
– Som barn troede jeg på Gud. Men troen blev mere og mere abstrakt, som jeg voksede op. Til sidst var Gud bare en slags superdirektør og Bibelen en samling stærke fortællinger, men heller ikke mere, fortalte hun.

Ulykkerne væltede ned

De senere år er ulykkerne væltet ned over Carly Fiorina og hendes familie. Først døde hendes far, og i 2009 fik hun selv konstateret aggressiv brystkræft og måtte kæmpe sig igennem 11 operationer, fire måneders kemoterapi og to en halv måneds strålebehandling.
Men i al dén tid oplevede Carly Fiorina en helt særlig fred i sindet, som aldrig forlod hende:
– Jeg havde været bange for at dø, siden jeg var en lille pige. Men nu var jeg aldrig bange for at dø.
For ved en juleaftensgudstjeneste året før havde hun bedt Gud om et tegn, og julemorgen vågnede hun op med vished i sit sind:
– Jeg så beviser på Guds eksistens overalt. Ikke mindst i videnskaben, teknologien og den verden, hvor jeg har gjort karriere.

Gud hører bøn

Kun to uger efter, at Carly Fiorina havde afsluttet sin behandling for kræft, ramte ulykken igen. Datteren Lori, som havde haft det svært i mange år, døde alene i sin lejlighed. Ved begravelsen blev der sagt, at datteren nu var et bedre sted.
– For første gang troede jeg på det. Og det gik op for mig, at Lori ikke havde været helt alene, da hun døde, siger Carly Fiorina.
Kort efter fortalte hendes mand, at han havde mistet troen. Han kunne ikke tro, at Jesus elskede ham, når Gud lod noget så forfærdeligt ske.
– Jeg bad Gud om at give ham et tegn, så han kunne få sin tro tilbage.
Få dage efter Fars Dag fandt han en æske i garagen med de breve, som Lori gennem årene havde skrevet til sin far på dén dag. Han åbnede ét af dem, hvor datteren skrev, at hun elskede ham, og beskrev, hvor fantastisk en far, han var.
– I dét øjeblik vidste han, at Jesus elskede ham. Og jeg vidste, at Gud hører os og svarer på vore bønner, fortæller Carly Fiorina.
Sammen med sin mand er hun siden flyttet til den anden side af landet for at være tæt på deres anden datter og resten af familien.
– Livet består af ebbe og flod. Vores liv flyder igen. Det er gået op for mig, at livet ikke måles i tid, men i kærlighed, gavmildhed og øjeblikke af nåde, fastslår hun.

Hybels hjalp Fiorina

Carly Fiorina lægger ikke skjul på, at Willow Creeks grundlægger og seniorpræst Bill Hybels har spillet en nøglerolle i hendes trosrejse. Efter konferencen i 2007 spurgte han, om han måtte stille hende et par spørgsmål om livet og troen.
Det næste års tid fortsatte de kontakten, talte sammen og ikke mindst mailede sammen. Bill Hybels stillede de svære spørgsmål, og Carly Fiorina svarede – ikke korrekt, men ærligt.
Selv fortæller Bill Hybels:
– Så længe hun ikke sagde nej, blev jeg ved. Dét har virkelig været en troslektie for mig: Giv aldrig op over for dine medmennesker, når det gælder Guds frelsende nåde.

Herren er min hyrde

For fem år siden interviewede Bill Hybels Carly Fiorina om den sidste linje i hendes selvbiografi ”Tough Choices” (hårde beslutninger). ”Min sjæl har fundet fred, og jeg er lykkelig” var nogle af de allersidste ord på den sidste side i bogen.
– Han forstod nok, at jeg ikke selv havde forstået, hvad jeg skrev. Men det gør jeg nu, sagde Carly Fiorina:
– Guds fred overgår al forstand! Herren er min hyrde. Mig skal intet fattes. Amen!

Ledermøde i København

Udover Carly Fiorina talte bl.a. USA’s tidligere udenrigsminister Condoleezza Rice på topmødet.
Talerne kan opleves, når Global Leadership Summit transmitteres forskudt i København 26. og 27. oktober: www.willowcreek.dk
Af Benjamin H. Ørskov


Artiklen fortsætter efter annoncen: