Unge flyttede kirken ud i byen

Når folk ikke kommer i vores kirke, så må vi flytte kirken ud til de steder, hvor mennesker er, tænkte Skywalk, som er ungdomsgruppen i Den Evangeliske Frikirke Randers. Det blev en
bragende succes!Skywalk holder normalt deres ungdomsmøder i deres egne lokaler midt i Randers by. Men så fik de en ide: Kirken skal ud der, hvor mennesker er.

Ungdomskirken var rykket ud på det lokale gymnasium for at holde mødet der.

Derfor holdt de for nylig en gudstjeneste på det lokale gymnasium.
– Vi hørte på et tidspunkt idéen om ”changing the venue”, som betyder at skifte sted, så vi tænkte, at den bedste måde at nå mennesker på – hvis de ikke allesammen vil komme til os – var så at komme til dem. Vi samlede dermed alle vores teamledere og fordelte opgaverne, forklarer Jesper Jeppesen, som er ungdomspræst i Skywalk og ansvarlig for eventet.
De havde fået besøg af Philip Hyldgaard, som er europæisk leder af A21, der kæmper imod human trafficking, og han holdte foredrag om formiddagen og eftermiddagen på henholdsvis et gymnasium og HHX. Så på den måde fik de ekstra opmærksomhed på mødet om aftenen, hvor Philip Hyldgaard også skulle tale. Det resulterede i, at der kom 125, og omkring 25-30 af disse var ikke fra en kirkelig baggrund.
– Det var et fantastisk event og en kæmpe succes, siger Jesper og fortsætter:
– De havde en rigtig god oplevelse af det. De var overraskede over at se, at man kan have kirke og gudstjeneste på den måde, at det kunne være så relevant også spændende.

Bøn hver halve time

Ungdomspræst Jesper Jeppesen (th.) lover, at de vil gentage successen. De er ved at planlægge, hvor de kan gøre det næste gang.

I Skywalk lægger de stor vægt på bøn. ’Jesus bad, og derfor skal vi også bede’, siger de ofte til hinanden. Derfor opfordrede de generelt folk til at bede.
– Fordi hvis han (Jesus red.) havde brug for bøn, så har vi i hvert fald også.
Derfor havde en af de unge arrangeret en såkaldt ”bønnestafet”. Hun sørgede for, at der var nogen, der bad hver halve time fra kl. 8 om morgenen til kl. 20 om aftenen.
– Vi tror på, at bøn er afgørende og vigtig. Gud responderer på bøn, og der er ingen tvivl om, at meget af den succes, vi oplevede på gymnasiet, var pga. af bøn. Gud rørte folks hjerter, understreger Jesper.

Mange vil have mere

Silas Urban og Kristine Nejad (tv.) er begge glade for at se de nye blive rørt af Gud og et godt fællesskab.

Næsten alle dem, som kom med udefra og var med til mødet, har fået lyst til at høre mere og komme igen.
– De er blevet vildt nysgerrige nu, og vi regner med, at inden længe er mange af dem en fast del af Skywalk. Vi har kun fået positiv respons, og folk var så glade for det. Så rigtig mange unge mennesker kommer nu ind i en proces med at give deres liv til Jesus.
– Vi har kun fået god respons. Folk var glade for det, og vi havde også en vildt hyggelig caféaften bagefter, siger Jesper.
Og det er ikke kun ham, som har den oplevelse. Kristine Nejad på 18 år siger:
– Aftenen var en enorm succes. Det var så lækkert at se så mange udefra og høre dem fortælle om, hvor grebet de var blevet af det hele. En sagde blandt andet: ”Jeg følte sådan en fred indeni, jeg vil så gerne komme igen!”. Gud er dejlig, siger hun glad.
Silas Urban på 24 år er enig:
– Jeg synes, det var et rigtig fedt arrangement, hvor Philip talte til hjertet. Fed musik, dejligt fællesskab på kryds og tværs.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gud er med os

Med den meget positive respons skulle man tro, at det var noget, som man vil gentage igen – og det vil de:
– Ja, det vil vi helt sikkert. Vi overvejer nu at rykke ud på HTX til foråret, og så laver vi det samme event på Paderup Gymnasium igen til næste år. Vi gentager succesen, siger ungdomspræst Jesper Jeppesen.
Han ser arrangementet som en påmindelse om, at Gud er med os, når vi vover at træde ud af vores vante rammer:
– Jeg tror fuldt og fast på, at Gud ønsker at se en ung generation rejse sig og gøre det, de er kaldet til at gøre. Vi ønsker fortsat at være et missionalt ungdomsarbejde, hvis vision er at nå unge mennesker med Guds kærlighed og evangeliet. Så jeg tror, det, som vi blev bekræftet i her, er, at når vi træder ud i tro, så er Gud med os. Det var han i fredags, og det vil han altid være.
Skywalk ønsker at være et sted, som er modsat mange af de negative forventninger, almindelige ikke-kristne danskere har om kirken. Visionerne, som kirken har, er nærmest modsat disse lidt kedelige tanker, folk kan have.
– Vi tænker spændende, vi tænker relevans, og vi tænker moderne. Så når folk kommer her, så tænker de: ”Det er anderledes, og det ønsker jeg at være en del af”, forklarer Jesper.
Det handler om at dele troen på Jesus og det, han har gjort for dem, på en relevant og forståelig måde. Og det lykkedes i hvert fald denne aften på Paderup Gymnasium.