Dobbelt dansk-brasiliansk link i FC Udfordringen

Ikke alene har FC Udfordringen en brasiliansk træner i Fabinho, i mange år har FC Udfordringen også arrangeret en stor støtteauktion til fordel for et UMO projekt i Recife, Brasilien. I år var ingen undtagelse.
De tre mænd kigger koncentreret på hinanden. Deres højre hån er lukket og går op og ned i takt med tilskuernes tilråb; „Sten, saks, papir“.

David Zimmermann havde en travl dag som auktionarius for FC Udfordringen. Og han gjorde det godt. Der blev solgt for 12.000 kr. til et velgørende formål.

Alle tre hænder viser en flad hånd, papir. De må på den igen. „Sten, saks, papir“ råber tilskuerne igen. Denne gang viser hænderne en saks, en sten og et stykke papir. De må på den igen. Syv omgange måtte der til, før Jonas Weinkouff Hansen slår sine to rivaler og bliver ejeren af en splinterny LG-smartphone.

Hollandsk auktion

Vi befinder os på Best Western Hotel Hebron i det indre København. Her har FC Udfordringen samlet over 50 ivrige deltagere til deres årlige velgørenhedsauktion. Lige netop telefonen var der rift om, og derfor var den blevet udbudt på en ’hollandsk’auktion.
I sådan en auktion starter prisen på et stort beløb, og hvert femte sekund bliver prisen sænket, indtil nogen kommer med det første bud. I dette tilfælde var der tre der råbte samtidig, og så måtte den gode, gamle fingerleg bruges til at afgøre buddet.

…og kagen er solgt til manden på forreste række

Igen i år var opbakningen og tilslutningen god. Mange firmaer havde skænket gaver til auktionen, alt fra merchandise-skakspil, over t-shirts og telefoner til underbukser og regissørstole. Men specielt enkelt ting var der specielt meget rift om.
Kenneth Zimmermann, der til hverdag bager for nogle af de bedste restauranter i København, havde taget en stor og lækker kage med, som der kom rigtig mange bud på. Til sidst var det dog hans egen far der løbe med det højeste bud. Så meget havde han nok aldrig givet for en kage før.

Man kommer langt for pengene i Brasilien

Da aftenen var omme var der blevet solgt ting og sager for 12.000 kr. Penge der kan række langt i Recife, hvor Show de Bola holder til. Og pengene er rigtig velkommen. I løbet af de sidste år er projektet, der via fodbold holder unge væk fra gaden, vokset til ca. 135 drenge og 25 piger – og hvem ved måske kommer der en ny Pele til FC Udfordringen fra Show de Bola. Linket mellem Valby og den stolte fodboldnation er i hvert fald stærkt.
Tobias

Tak til…

FC Udfordringen vil ud over alle medlemmer og deres venner og familier, gerne takke følgende firmaer for støtten til auktionen:

The Dee Diner
Toyota
DHL Express
Antracit
JD Transport
In-action.dk
Boresko
The Coca-cola Company
Frisør MyDesign
Butik Bjørn
Best Western Hotel Hebron
Zoopark Sydsjælland
David Ebbesen


Artiklen fortsætter efter annoncen: