En muslim, to mormoner og tre hinduer på besøg

Da præsten spurgte om nogen ønskede forbøn, løftede den muslimske kvinde, med tørklædet på hovedet hånden. I min øjenkrog kunne jeg se to yngre mænd i hvide skjorter og slips. De stak lidt ud fra os andre. Men de var ikke de eneste.
Jeg lagde min hånd på den muslimske kvindes skulder og bad for hende. Hun fortalte senere, at hun mærkede en fred og noget kærlighed. Det var jeg meget glad for at høre, for hun havde tidligere fortalt mig, at selv om Koranen har 99 ord for Gud, så er ingen af disse ord kærlighed. Det står i modsætning til Bibelen, hvor Gud ikke bare er kærlig, men faktisk er kærlighed.
Jeg var til gudstjeneste en helt almindelig søndag i min kirke. I den anden ende kunne jeg se to unge amerikanske mænd i hvide skjorter og slips. De snakkede rigtig godt dansk, selvom de kun havde været i Danmark i få måneder. Men det er vist en del af deres opgave om, at missionere i Danmark – noget den amerikanske præsidentkandidat Mitt Romney også har gjort i Frankrig for mange år siden. De to unge mormoner ville gerne komme igen næste søndag, hørte jeg. Spændende at se, hvad det kan ende med.
Senere fandt jeg ud af, at der også havde været tre hinduer fra Indien til gudstjenesten. Den ene var vist endda blevet helbredt for noget piskesmæld under forbønnen – tror jeg nok. Den må jeg vist lige have tjekket igen, når de forhåbentlig kommer igen på næste søndag – sammen med mormonerne og min nye muslimske ven.
Dybt i os alle tror jeg der ligger en dyb tørst efter Gud og sandheden. Vi kan have forskellig baggrund og opvækst, men det er kun den levende Gud, som kan tilfredsstille os. Og denne søndag i kirken tror jeg, at han rørte ved os alle.
Der hvor Guds ånd er, er der frihed. Og kærlighed og… alle de andre ting Bibelen fortæller om. Lad os leve et liv, hvor vi giver plads til Guds Ånd. Så kommer alt det andet nok også.

Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk