Fra sygdom Til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 8,00 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen
Anne Maries Vej 16
9000 Aalborg
– Orla@Udfordringen.dk.

Spørgsmål 1:

Hjælp – jeg er vred…!

Kære Orla Lindskov
Grundlæggende ønsker jeg et kærligt, tilgivende forhold til dem omkring mig. Men det er som om, der er noget inden i mig, der protesterer.
Jeg synes generelt, at dem omkring mig er lidt i retning af nogle skurke, som ikke behandler mig godt. Det gør mig vred.
Jeg har ofte bebrejdet min familie deres opførsel overfor mig. Jeg synes ikke, jeg får den behandling, jeg fortjener.
Jeg ved godt, at jeg er meget hurtigt ude med riven, når jeg føler mig dårligt behandlet. Jeg ved også godt, at jeg ind imellem kommer til at løbe løbsk overfor de andre og derved skaber splid, giver sorg og er årsag til vrede. Men jeg synes faktisk ikke, at det er mig, der starter det op.
Jeg tvivler på, at det gode nogensinde vil komme til mit liv. Jeg har sådan et uroligt sind. Nogle gange mærker jeg næsten en rædsel i mit indre.
Jeg er på en meget stressende arbejdsplads. I det hele taget føler jeg, at det der driver mig fremad i mit liv mest er uro og stress. Det er også det, der er årsagen til, at jeg igen og igen får både mave – og hovedpine.
Hvordan mener du, at jeg skal tackle mit liv og min situation? – for jeg ønsker kærlige og tilgivende forhold omkring mig.
Hilsen ”Jette”

Svar 1:

Gud kan hjælpe dig

Kære ”Jette”
Ønsker du kærlige, tilgivende forhold omkring dig, så må du først skabe kærlige, tilgivende forhold i dit indre.
Først vil noget i dit indre nok protestere og sige, at du har ret til at reagere, som du gør. Du mener jo, at det er de andre, der har fejl.
Når du forsøger at skabe kærlige, tilgivende forhold i dit indre, vil der sandsynligvis komme flere situationer, der synes at bekræfte, at de andre er skurkene. Men lyt ikke til det.
De andre fortjener nemlig ikke en eller anden straf fra dig i form af vrede eller bebrejdelser. Træd et skridt tilbage, når vrede og bebrejdelser er på vej indeni dig. Bed Gud, Jesus og Helligånden om hjælp.
Du er ikke alene, for Guds stemme og din frelser Jesus vil hjælpe dig og støtte dig med styrke og stilhed. Gå i bøn. Gud vil hjælpe dig med at indse, at det er dine egne tanker fra dit ”gamle menneske”, der skaber lidelse til dig blandt mennesker; både fysisk og psykisk.
Som Jesus sagde: – det, du sår, vil du høste. Du ønsker jo ikke straf, vrede og bebrejdelser fra familie eller arbejdskammerater. Derfor pas på med hvad du sår.
På grund af dine hjælpere, Jesus og Helligånden og på grund af, at du beder dem om hjælp, vil der til sidst ikke være mere kraft i dit ”gamle menneske”. Ingen kraft til sorg, splid, vrede og bebrejdelser.
Derefter, lidt efter lidt, vil de ”budbringere”, du sender ud, være fyldt med overbærenhed og fred. Det vil gøre din verden lysere, fordi overbærenhed og fred vil begynde at komme tilbage til dig fra de andre.
Tvivler du på, at det gode vil komme til dit liv, så husk på, at tvivlen ikke fortæller dig sandheden.
Lyt i stedet til Guds og kærlighedens røst i dit indre. Husk altid, at du skal søge hjælp fra Himmelen. Den hjælp vil komme som fred og stilhed i dit indre.
Kan svaret på dit livs problemer findes i dit indre, når du er urolig, vred og bebrejder andre? – Nej.
Prøv at gøre dit sind stille. Det er den forkerte verden, der giver dig rædsel i dit indre.
Bed en bøn om, at du må få hjælp til at give slip, for lige så længe du lytter til det forkerte, lige så længe, du tror, at det dårlige, du oplever er sandheden om dig og om dit liv, lige så længe vil det dårlige være der.
Du tror måske, at det dårlige liv, du lever nu, er det normale menneskelige liv, og at det ikke kan være anderledes. Men det kan det.
I Guds kærlighed vil du vågne op og i Guds kærlighed vil du finde fred, og det er faktisk det eneste, der virkeligt er værd at søge her i livet, Guds fred. Helligånden vil hjælpe dig. Det ”gamle menneske” i os har ingen fred.
Vælg at tage afstand fra det gamle. Bed om at se alle mennesker og dit liv med Jesu øjne.
Jesus vil være hos dig og give dig tryghed i dine nye, kærligheds-fyldte valg. Han vil være hos dig, mens du træder nye veje i dit liv. Veje, som fører dig tilbage til den kærlighedsperson, du jo i virkeligheden er.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Min oplevelse:
Kære Orla
Jeg håber, du har det godt. Jeg sender min salvedug til dig i næste uge. Men jeg synes, det er helt utroligt, hvor meget Herren/Gud har hjulpet mig, når jeg tænker på hele sidste år, hvor jeg var plaget af angst stort set hver dag.
Jeg fatter ikke, hvordan jeg kom igennem sidste år. Dog ved jeg, at det er på grund af Guds kærlighed og trofasthed.
Jeg har gang på gang oplevet hans kærlighed og trofasthed, og jeg ser med glæde, hvor langt han har rykket mig i den gode retning. Nogle dage er selvfølgelig bedre end andre m.h.t. angst. Men det er slet ikke, som det var før.
Må Gud velsigne dig, Orla.
Stort knus M.

Min oplevelse:
Kære Orla Lindskov
Jeg oplever tit smerter i mine tarme. Specielt sker det lige efter, at jeg har spist. Jeg er meget generet af det og også bange. Vil du godt sende mig en salvedug, sådan at jeg på den måde kan få besøg af den store læge, Jesus Kristus.
Du har bedt for mig tidligere på et møde. Jeg led af en slem og smertende slidgigt i mit ene knæ. Den slidgigt forsvandt efterfølgende fuldstændigt og har ikke været der siden.
Kærlig hilsen E.

Min oplevelse:
Kære Orla!
Du skal have mange tak for en både god og smuk oplevelse lørdag eftermiddag på Allerød Bibliotek. Jeg vidste ikke så meget om, hvad jeg gik ind til. Men jeg blev positivt overrasket.
Stor tak!
K.M.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Min oplevelse:
Kære Orla
For 10 år siden fik jeg en salvedug. Det var en god hjælp dengang. Nu vil jeg gerne bede om 2 salveduge, da både min mand og jeg skranter. Jeg vil være dig meget taknemmelig.
På forhånd tak. A.