Ny julekalender på DR1

På lørdag er det 1. december, og traditionen tro byder de to landsdækkende kanaler på julekalender for børn.
Stjerner, nisser og masser af sange. Det er hovedingredienserne i DR’s nye julekalender ”Julestjerner”, som Michael Wikke og Steen Rasmussen står bag.
13-årige Sus må sammen med sin familie flytte fra storbyen til landsbyen Brorfelde. Her møder hun bl.a. den jævnaldrende dreng Bob, som er en stor amatør-astronom. Han ved alt om universet og stjernehimlen. Netop da Sus ankommer til Brorfelde, dukker en helt ny funklende stjerne op på himlen. Da Bobs far første gang ser den nye stjerne, får han idéen til at komponere en julemusical, ’Soul Jul’, som skal samle hele Brorfelde og redde Forsamlingshusets skrantende økonomi. Musicalen skal bygges løst på Juleevangeliet.
TV2 genudsender Jul i Valhal fra 2005, og de mindre børn kan se ’Bamses Julerejse’ klokken 17.30 på DR Ramasjang.