Danmark støtter dialog i Syrien

Udenrigsministeriet har bevilget 6,5 millioner kroner til Danmissions dialogarbejde i Mellemøsten. Pengene skal blandt andet bruges i det borgerkrigshærgede Syrien, hvor hadet mellem de politiske og religiøse grupper vokser.
– Syrien er i kaos lige nu, og det er livsvigtigt, at vi støtter de kræfter, som kan være med til både at dæmpe aggressiviteten her og nu og genopbygge samfundet, siger Nik Bredholt, der er programchef i den folkekirkelige organisation Danmission.
– Så snart situationen tillader det, samler vi højtstående religiøse ledere fra Syrien. Målet er en fælles udtalelse, som appellerer til imamer og præster om at afholde sig fra hadefulde udsagn om de andre trossamfund. I Syrien nyder de religiøse ledere stor respekt, og derfor er det afgørende, at de bruger deres indflydelse på at standse konflikter i stedet for at puste til ilden, siger Nik Bredholt.
/sl