Nadia Eweida beholder korset

Den europæiske menneskeretsdomstol har nu afgjort, at Nadia Eweida blev udsat for diskrimination, da hun blev fyret for at bære kors.
British Airways (BA) fyrede i 2006 Nadia Eweida, fordi hun bar et lille sølvkors i sin halskæde. Man begrundede fyringen med, at korset var i modstrid med selskabets påklædningsregler. Men nu siger menneskeretsdomstolen, at BA har blandet sig i kvindens ret til at udtrykke sin religion.
I tre andre sager er domstolens afgørelse dog gået kristne imod. Det gælder sygeplejersken Shirley Chaplin, som fik forbud mod at bære kors af hensyn til sikkerhed og hygiejne på hospitalet.
Også en offentlig ansat terapeut, som ikke ville rådgive homoseksuelle par, og en fjerde person, som nægtede at vie homofile par, fik ikke medhold i ankesagerne mod deres fyringer. Menneskerettighedsdomstolens afgørelser kan ikke appeleres.
Den britiske premierminister, David Cameron, er glad for domstolens afgørelse i Eweidas tilfælde og lover at introducere en lovgivning, som sikrer retten til at bære religiøse symboler på arbejdspladsen.
Bodil