Religionerne har spor af Kristus

Journalist Svend Løbner fortæller om ”Kristus i verdensreligionerne” i Strandvejskirken den 30. januar.
– Det er muligt både at bevare en kristen identitet og samtidig lade sig inspirere af andre religioner. Især når fx. hinduistiske og jødiske grundskrifter profeterer om en Messiasfigur, som har påfaldende ligheder med kristendommens hovedperson, Jesus. Og muslimernes helligskrift henviser til ham som den største af Guds profeter, siger han.
Svend Løbner har i over fem år studeret hinduernes ældste skrift Rig Veda, de 15 vigtigste Upanishader og Bhagavad Ghita. Samtidig gennemlæste han Koranen. I en periode på 12 år gennemlæste han Bibelen mindst otte gange
Svend Løbner er præst, journalist og direktør for Kirkeligt Medieakademi. I foredraget citerer han de religiøse grundskrifter, mens han fortæller om sine mange rejser og interviews med talsmænd og konvertitter fra de tre verdensreligioner.
– Alle udtaler deres dybeste respekt for Jesus. Også en imam, en rabbi og en hindupræst. Derfor kan Jesus snarere blive en bro end et hegn mellem kulturer, siger Svend Løbner.
Eva