Trofast i de små ting

Den populære amerikanske sangerinde vil lave lovsange til kirken.Meredith Andrews prøver at lære at være mor, sangerinde og samtidig lytte til Gud midt i det hele.

Andrews har blandt andet været på tour med Michael W. Smith i hans “A New Hallelujah Tour”, siden hun i 2008 for alvor fik sit gennembrud i radioen i USA med numre som ’You’re Not Alone’.

Udefra ligner hun en stor succeshistorie med det flotte udseende, den storslåede stemme, en kærlig mand og et barn på vej, men Meredith holder fødderne solidt plantet på jorden trods den store succes. Hun ved, at det er Gud, som har velsignet hende med det liv, hun har nu:
– Jeg ved, at Gud har kaldet mig til at være en hustru, mor og til at skrive sange til kirken, siger hun selvskkert til CCM Magazine.
– Jeg må bare være vis med, hvordan jeg bruger min tid, og så lade resten være op til Gud.Han vil give mig styrken og nåden til at gøre det, som han har kaldet mig til at gøre.

Alle skal synge

Hun var ikke helt tilfreds med sit sidste album. Ikke fordi det var dårligt, men fordi hun ikke følte sig helt som ”sig selv” i arbejdet med det. Nu har hun søgt Gud for at finde sig selv og genfinde den oprindelige passion, hun har for at lave musik. Det skal være musik til kirken, som kan ophøje Gud.
– Jeg ville skrive sange til Jesu legeme, så kirken i fællesskab kunne synge dem tilbage til Gud, men jeg følte mig lidt skyldig, fordi jeg ikke havde spurgt Gud om at give mig sange, forklarer hun.
– Jeg kunne høre ham sige: ”Du har ikke, fordi du ikke spørger om det. Spørg mig efter sange, for jeg har masser af dem.”
Hun blev både overrasket, ydmyget og overvældet af Guds anderledes svar. Snart havde hun sange, som var passionerede og enkle, men samtidig også dybe.
– Sangen ’The Gospel Changes Everything’ er Guds fortælling. Det er skønheden ved fortællingen om Jesus. Vi snakkede om evangeliet og om, hvordan det virkelig kan forvandle menneskers liv, siger hun.
Det har hun selv oplevet på nærmeste hold. Da hun var 17 år gammel, var hun til en koncert med Rebecca St. James, og hun husker, at der var en slags kald til at komme frem og blive bedt for.
– Jeg kom frem og bad Gud om at gøre det, han ville med min musik. Jeg sagde til ham: ”Det du vil, vil jeg også.”
Hun hørte Gud svare sig: ”Vær trofast der, hvor jeg har sat dig. Vær trofast i de små ting, så vil jeg åbne dørene.”
Det må man sige er sket for Andrews. Hendes kommende album hedder meget passende ’Worth It All’.
Henrik