Christina blev ”Slank med Bibelen”

Efter at have kæmpet med vægten i årevis har Christina Agerholm nu fået balance i sit liv ud fra nogle enkelte bibelske sandheder.- Jeg er altid blevet beskrevet som lettere overvægtig, fortæller Christina Agerholm. Hun er 40 år, bor i København og arbejder som logistikassistent. Hun er gift med Nilspeiter, og sammen har de to piger på 10 og 11.

Christina Agerholm tabte 30 kg på et halvt år, da hun med Guds hjælp fik styr på sin mæthedsfornemmelse og holdt sig til Bibelen, når det handlede om hendes forhold til mad.

– Som barn var det først bare 3-4 kg, så 5 kg og så 10, da jeg blev lidt større. Mad har altid været et problem i min verden. Ikke mindst, fordi omverdenen altid mindede mig om at passe på, hvad jeg spiste, husker Christina. Og hendes mor hjalp ikke på sagen.
– Min mor konstaterede, at kvinderne i vores familie bliver jo altid store. Så var det jo lagt fast, smiler Christina og fortæller, hvordan hun altid dagdrømte om den perfekte krop.

Godnat til treenigheden

Christina voksede ikke op i et kristent hjem. Hun boede med sine forældre i Sanddalsparken i Svendborg. Men hver søndag kom der en bus fra kirken og hentede de børn, som ville med i søndagsskole.
– Jeg kan ingenting huske af undervisningen der, indrømmer Christina.
– Men jeg kan huske, at jeg engang var nede i byen med min mor, og så faldt jeg på knæ og gjorde korsets tegn uden for kirken. Det syntes min mor var så flovt, at hun meldte mig ud af søndagsskolen.
Men noget hang alligevel fast.
– Da mine forældre blev skilt, da jeg var 10, kan jeg huske, at jeg vidste, at Gud kunne hjælpe mig, når jeg var ked af det, hvis jeg bad til ham, fortæller hun. Hun griner:
– Og jeg må have haft lidt en fornemmelse for kristendommen, for når jeg kyssede mine tre sovedyr godnat, så var det Gud, Jesus og Helligånden.
Ellers var Christina ikke specielt optaget af Jesus.
– Som voksen var jeg meget søgende inden for New Age. Men der oplevede jeg ofte, at jeg måtte gå med flere spørgsmål, end jeg kom med, også hvis jeg var til Clair Voyant.

Ikke en bestemt slags mad

I 2000 møder Christina sin mand Nilspeiter. De er begge meget søgende, og da en af Christinas veninder bliver kristen, er de hurtigt åbne for troen.
– Hun fortalte om den fantastiske oplevelse, det var at blive frelst, og hvordan der var blevet profeteret ind i hendes liv. Vi blev enige om at invitere hende til middag, selvom vi syntes, hun snakkede lige rigeligt meget om Jesus. Og for første gang oplevede vi at få flere svar end spørgsmål, så da hun spurgte, om vi ville tage imod Jesus, var vi begge klar, husker Christina, som netop var blevet gift.
Christina var sidst i tyverne og vejede 20 kg mere, end hun egentlig skulle, og havde det som altid dårligt med mad og krop.
Men ikke særlig længe efter fik hun det profetiske ord: ”Gud har set dig stå og græde foran spejlet, han vil give dig den krop tilbage, som han har skabt dig med”.
– Næsten samtidig ser jeg i Hebræerbrevet 13:9 følgende bibelvers: ”Lad jer ikke føre på afveje af alle mulige fremmede lærdomme; for det er godt, at hjertet styrkes af nåden og ikke en bestemt slags mad, som aldrig har gavnet dem, der lagde vægt på det.”
– Jeg er godt klar over, at det vers egentlig handler om noget andet, men til mig talte det meget klart om min situation. Og efterhånden, som jeg lærte Bibelen at kende, fik jeg troen på, at den også havde svarene på, hvordan jeg skulle leve for at tabe mig, forklarer Christina.

Tog 30 kg på

Men det er næsten 10 år siden nu. Og der skete ingenting. Fem år senere oplevede hun, at Gud igen talte om samme sag.
– Jeg oplevede, at Gud talte til mig om at skrive en bog, som var en 40 dages rejse, og jeg begyndte at søge Gud for hans tanker omkring sundhed og vægt, og hvad der skal til for at leve godt, forklarer Christina, som i løbet af tre til fire måneder skrev halvdelen af bogen. Og så gik processen i stå igen.
Et par år senere oplevede hun Guds kraft meget stærkt til en sommerkonference i KBC (Københavns Bibeltrænings Center), hvor Christina og hendes mand er kommet, siden de blev kristne.
– Dagen efter skrev jeg stort set bogen færdig på en eftermiddag, smiler Christina, som virkelig oplevede, at hun havde fået et budskab og en mission med sit liv.
Der var kun et lille problem. I stedet for at tabe sig havde Christina taget 30 kg mere på. Så hun nu vejede 50 kg for meget.
– Og det er meget, når man kun er 165 cm høj, forklarer hun.
– Det var en kæmpe frustration. Jeg vidste, at jeg vidste, at det, der stod i bogen, virkede. Men jeg kunne ikke overbevise nogen, fordi det ikke virkede i mit eget liv. Ikke engang min mand troede på det. Alle sagde, at det skulle være noget med kost og motion, hvis man ville tabe sig, husker hun.

Bliv slank med Bibelen

Og Christinas åbenbaring handler ikke om kost og motion.
– To af grundprincipperne i Bliv slank med Bibelen, er at fjerne fokus fra maden og flytte den over på Jesus. Samt at vi kan spise al slags mad, men i begrænsede mængder, for ikke at få grådighed ind i vores liv, forklarer hun.
Først i februar 2012 faldt de sidste brikker på plads hos mig selv.
– Gud mindede mig om at læse de sider i min egen bog, som handler om sult og mæthedsfornemmelse, og da jeg havde gjort det, var det, som om noget faldt på plads inden i mig. I løbet af de næste seks en halv måned tabte jeg mig 30 kg, forklarer Christina.
– Og så begyndte mennesker at være interesserede i det, jeg havde at sige, smiler hun. Hun har siden da fået udgivet sin bog og er begyndt at holde kurser sammen med sin veninde Hannah Schulze. Kurset hedder: ”Bliv Slank med Bibelen”, og første gang i efteråret var der syv deltagere.

Fokus på Jesus

– Det var en helt vild oplevelse at se deres forvandling. De tabte mellem 2 og 8 kg på de fyrre dage, som det varer. Men den største forskel var, hvordan de oplevede at flytte fokus i deres liv fra maden til Jesus, husker Christina og fortæller, hvordan en deltager med ekstremt lavt selvbillede på den sidste ud af seks kursusaftener spontant rejste sig op og sagde: ”Look at me, I’m beautiful”.
Det sidste Christina ønsker for mennesker, der kæmper med mad, er at skabe nye fængsler. Hun ønsker i stedet for, at mennesker må bruge Helligånden som kostvejleder og lære at gøre det, som er bedst for deres krop.
– Motion er godt, og sund kost er godt, men hvis du kun motionerer og spiser for at tabe dig, bliver dit fokus forkert, forklarer Christina.
– Selvom jeg stadig ikke har tabt de sidste tyve kg, har jeg haft det godt. For jeg har vidst, at jeg gjorde det rigtige, forklarer hun.
Christina holder stadig kurserne Slank med Bibelen, og hun arbejder i øjeblikket på at gøre det muligt at følge som fjernundervisning.
– Kurserne koster penge at være med på, men så er mennesker også villige til at yde mere. Og når der en dag kommer overskud, er det meningen, at pengene skal gå til sultne børn. Så vores fedme-problemer kommer til at kunne mætte dem, der sulter, slutter hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen: