Ny EU-paragraf skal redde fostre

Borgerinitiativet, som blev indført for at rette op på demokratiunderskuddet i EU, skal nu sætte abort
og livets værdi på dagsordenen i Bruxelles. Det sker med en storstilet underskriftsindsamling.1.000.000 underskrifter. Det er målet, når Retten Til Liv sammen med det europæiske initiativ ”One of us” skyder deres storstilede kampagne i gang.

Ellen Højlund Wibe, landssekretær i Retten Til Liv, har store forventninger til Borgerinitiativet.

Formålet er at få sat forskning i stamceller i befrugtede æg på dagsordnen i EU med et lovforslag, der skal fjerne EU-støtten.
Muligheden findes på grund af Borgerinitiativet, som blev indført sammen med Lissabontraktaten i 2011 for at rette op på demokratiunderskuddet i EU. Ud fra Borgerinitiativet kan man, hvis en EU-parlamentariker tager emnet op, og man samtidig har en organisatorgruppe med deltagelse fra mindst 7 lande, samt indsamler en million underskrifter, få sat et lovforslag på EUs dagsorden.

Wake-up call

Og det håber Ellen Højlund Wibe, som er landssekretær for Retten Til Liv, at opnå.
– Sidegevinsten er, at kampagnen forhåbentlig kan tjene som et wake-up call for Europa, når resten af europæerne bliver mindet om, at der faktisk er en million mennesker, som finder dette dybt problematisk, forklarer Ellen.
Hun er også glad for logo og titel på kampagnen.
– ”One of us” kommunikerer sammen med billedet meget enkelt og direkte, at selv det mikroskopiske menneske er en af os, forklarer Ellen, som håber, at initiativet kan medvirke til, at abort og det ufødte barn kommer mere på dagsordnen i det hele taget.
– Det er en af kulturens største blinde punkter, siger hun.

Mindst 10.000

For at det samlede mål for underskrifter skal nåes, skal Retten Til Liv indsamle knap 10.000 underskrifter ud fra indbyggertal. Men de håber at skaffe langt flere.
– Vi har sendt pressemeddelelser ud til samtlige medier, vi kunne tænke på i Danmark, og også opfordret kirkelige nøglepersoner til at involvere sig i underskriftsindsamlingen, forklarer hun.
– Jeg håber, vi får strøget støtten til destruktionen af menneskelivet fra budgettet. Heldigvis er politikere jo stadig følsomme over for befolkningens holdninger.
Underskrifter kan gives på Retten Til Livs hjemmeside.