– Det er ikke stærkt nok at skrive bøger

Thomas Teglgaard er blevet musiker. Eller det ved han faktisk ikke helt endnu, om han er.

Thomas Teglgaard

– Men hvis jeg får lov at leve, har jeg en hel masse musik, jeg gerne vil lave, siger Thomas, der ellers kun har været kendt som forfatter og læge.
– Lige nu er det bare ikke stærkt nok for mig at skrive bøger, men det kan da godt være, jeg kommer til det igen en dag.
– Men hvis du havde spurgt mig for godt et år siden, ville jeg aldrig have troet, at jeg ville sidde og lave musik i dag, konkluderer Thomas, som sammen med Michelle Hørlück og Anders Tuxen har brugt hele januar måned i studiet og nu kan præsentere sin første sang ”Mørke”.
– Det var egentlig meningen, at vi skulle præsentere en EP med 3-4 sange i morgen (1. februar, red.), men vi har haft indbrud i studiet to gange i denne uge, hvor de har taget alt udstyr og dermed sat os en del tilbage i forhold til produktionen.

Psykopatsangen

De andre sange, som Thomas for tiden sidder og redigerer i studiet er ”Livet gør nas” og ”Psykopatsangen”, som i modsætning til ”Mørke” har masser af ord.
– Mørke er vel egentlig en beskrivelse af en depression, fortæller Thomas. For ham var det sangen, der startede det hele.
– Jeg havde det svært og lå under dynen og græd ved siden af min autistiske søn, og så sang jeg denne sang lige så stille ned i min ipad, forklarer Thomas, som har brugt musikere i sin omgangskreds til at finde ud af, om hans vokal og sangskriverevner duede til noget.
-Egentlig havde jeg ikke overvejet, at andre skulle have glæde af min musik. Men en ven, som jeg vidste var ærlig, sagde, at han var chokeret over, hvor godt det var, husker Thomas, som godt er klar over, at han har masser at lære endnu.

Helt håbløst

Thomas Teglgaard har sagt sit arbejde op og burde vel egentlig, siger han selv, arbejde på sin næste bog.
– Det er jo helt håbløst, det her. En bog havde jeg da i det mindste vidst, at der var en smule økonomi i. Men jeg har bare så meget lyst til at lave musik.
I løbet af januar har Thomas og hans musikere indspillet 15 sange i alt. De første 3-4 stykker, som udkommer på en EP i løbet af foråret, er rock, der ikke handler om kærlighed, som han siger.
Til efteråret regner han så med, hvis alt går som han håber, at udgive en cd med kristne sange i pop-rock genren, men i anderledes arrangementer.
– Jeg fandt nogle sange, jeg havde skrevet som teenager, og har tilføjet nogle nye, forklarer han.