Søren viser sin tro på DR

I DRK’s nye serie “Vis mig din tro” inviterer fire unge fra forskellige trosretninger på skift hinanden indenfor i hverdagen med troen. Første afsnit blev sendt den 27. februar. Jeg synes, det har været rigtig positivt. Det var spændende at se, hvordan andre unge udlever deres tro, for det er ikke noget, man møder så tit i Danmark, siger Søren.
26-årige Søren Senholt er teenageleder i Citykirken i Aarhus, og han er glad for at have været med i udsendelsen. Men hvad har det gjort ved hans tro at blive udfordret af andre trosretninger? Hvordan reagerer man på at stå over for andre unge, som er overbevist om deres egen tro?
– Det har egentlig styrket min egen tro. De har jo forsøgt at vise deres tro, men det er ikke noget, der har overbevist mig. Jeg er glad for, at jeg tjener en levende Gud, hvor der ikke er så mange krav og ritualer, siger han.
Han oplevede, at nogle af de andre deltagere lå lidt under for de mange ritualer, de skulle lave – og det var ikke noget, der tiltrak ham:
– Jeg kan ikke se, hvorfor Gud skulle være så begrænsende over for os, siger han spørgende.
De fire deltagere i ’Vis mig din tro’ er, udover Søren Senholt, muslimske Michelle Willumsen, buddhistiske Julie Brøgger og grundtvigianskkristne Anders Mårup.
Troen har en fremtrædende plads i deres liv, og det er hele grundlaget for, hvem de er, skriver DR om deres nye serie som bliver vist på kanalen DR K.
I programmerne inviterer de fire unge på skift hinanden indenfor i hverdagen med deres tro. De fire besøger hinandens hjem og er med dér, hvor troen leves ud. De deltager i muslimsk bøn, kristen andagt og lovsang og er med til at chante på buddhistisk vis.