– Den kristne kultur åbner verden

Karsten Eskildsen er pr. 23. marts ny leder af refugiet i Løgumkloster. Han glæder sig til at formidle den folkekirkelige kultur.

Karsten Eskildsen

– For mig er kulturen den mest markante indgang til kristendommen. Mit eget forhold til kristendommen er hængt op på det kulturelle. Ikke i betydningen, at jeg er kulturkristen. Men som en god luthersk forståelse af, at kunsten også er en vej til Gud.
Det er da også især på kultursiden, at Karsten Eskildsen har en rig erfaring med til sit nye job.
Han er uddannet cand. mag. i musik og latin og er tidligere seminarie- og universitetslærer. Karsten Eskildsen var i ti år leder for Odense bys museer for H.C. Andersen og Carl Nielsen. Desuden har han været musikchef for Esbjerg Ensemble og konsulent for både Esbjerg Kommune og Syddansk Universitet. For ham er kulturen ikke bare et job, men en passion.
– Kulturen åbner op for verden på samme måde som troen og giver alternative erfaringer til verden, forklarer Karsten, som vil blive udfordret af refugiets ro og stilhed.

Ikke overladt til sig selv
– På refugiet skal der være plads til ro og tid til refleksion, men der skal også serveres noget at reflektere ud fra. Her bliver udfordringen at finde balancen, så refugiets besøgende ikke føler sig overladt til sig selv, men samtidig finder et pusterum, forklarer han.
Et af Karsten Eskildsens mål for Løgumkloster Refugium er, at flere må bruge det.
– Der er rigtig mange mennesker, som kan have brug for muligheden for rekreation og regeneration midt i deres travle hverdag. Det kan refugiet bidrage med, understreger Karsten Eskildsen, som mener, at den kristne baggrund for refugiet er en styrke.

Folkekirken er ikke en klub
– Mange tror, at folkekirken er en klub for de særligt indviede. Men i virkeligheden åbner verden sig i kraft af kristendommen, og erkendelsen bliver bredere, forklarer Karsten Eskildsen.
Han bor i Ribe, 38 km fra refugiet, med sin hustru Lis Gjørup, som underviser på Ribe Katedralskole. De har to børn på 25 og 27, som bor i Aarhus.