Afrikanere forcerer det nye israelske grænsehegn ved Egypten

Det er lykkedes et antal omstrejfende afrikanere at forcere den nye sikkerhedsgrænse, som Israel er ved opføre langs grænsen til Egypten.
Grænsehegnet har reduceret antallet af afrikanske infiltratorer så meget, at israelske myndigheder forventer, at denne illegale indtrængen i Israel helt er ved at standse.

Nu meddeles det imidlertid fra grænseområdet, at flere afrikanere er trængt igennem hegnet og er nået ind på israelsk område.

Israelske militærpatruljer har stoppet disse illegale indvandrere og har taget dem til Saharoni interneringscentret, hvor de vil kunne tilbageholdes i mindst tre år i henhold til loven om illegal indtrængen i Israel.

Nogle af de afrikanere, det er lykkedes at forcere grænsehegnet, menes at have brugt snævre gennemgange for dyr.

En højtstående israelsk officer siger, at grænsehegnet har gjort det muligt at standse denne indvandring og hermed bidrage til at sætte en stopper for terroristaktivitet.

Grænsehegnet er 250 kilometer langt. Det er snart færdigbygget. Israelske myndigheder understreger imidlertid, at der ikke har været forsøgt nogen illegal indtrængen, hvor grænsehegnet er opført.

Det israelske indenrigsministeriums befolkningsmyndighed oplyser, at blot to infiltratorer kom ind på israelsk område i marts i år, sammenlignet med 1732 i marts sidste år.