FERIE
Brobygning ved Roskilde Fjord

Under temaet ”Tro bygger bro” mødes baptister med Missionsforbundet for anden gang til deres fælles sommerstævne. Men denne gang er det flyttet til Sjælland.Et af de smukkeste steder i Danmark – og så en sommerferie med indhold for alle generationer.

Mike Breen, England.

Det er tilbuddet, BaptistKirken og Missionsforbundet er gået sammen om.
Det er andet år, de to kirkesamfund holder fælles sommerstævne – og det er første år, det holdes på den nye efterskole Lindenborg lige ned til Roskilde Fjord.
Efterskolen, som hører under Missionsforbundet, blev taget i brug i dette skoleår, og stedet skal stå sin prøve, når forhåbentlig 1500 deltagere mødes den 21.-27. juli 2013. Det er første gang, stævnet holdes på Sjælland, efter BaptistKirken i 13 år har holdt til i Mariager, og Missionsforbundet i årevis har holdt stævne i Kolding. Sidste års fælles stævne var i Mariager.

Generationer og nationaliteter

Stævnet, som er åbent for alle interesserede, får Mike Breen på besøg i to dag. Desuden prædiker Chris Simmons. De er begge engelske præster med stor passion for kirkens funktion i verden.
Årets tema ”Tro bygger bro” er blandt andet inspireret af Missionsforbundets projekt, hvor de ønsker at hjælpe familier til at praktisere en relevant hverdagstro, som giver troen videre til næste generation. Men der er også andre ”broer”, der kan bygges på sådan et sommerstævne. Der bygges både mellem kirkesamfund og mellem nationaliteter. Det er nemlig en meget relevant problematik i baptistkirken i Danmark, hvor en femtedel i dag kommer fra andre kulturer.
I håb om at flere migranter kommer med, tilbyder kirkerne både ny-danskere og dårligt stillede danskere en mulighed for et Wild Card – så de får råd til at være med. Det er en ordning med støtte fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, som Kirkernes Integrations Tjeneste har formidlet.
Samtidig har det fælles sommerstævne også en stærk åndelig vinkel med. Både profet-teams, healing rooms og tidebønner vil kunne opsøges på stævnet.
Eva