Evangelisation på SDU endte godt

Folkene omkring Missionweek på Syddansk Universitet i Odense kom i modvind, men har haft en god uge, hvor Jesus er blevet sat på dagsordenen.- Jeg synes, det var rigtig fedt at få lov til at være på universitetet og være der så massivt.

Ud over lunchbarerne var der tre aftenmøder, hvor der hver gang var fyldt med studerende.

– Vi erfarede, at Gud svarer på bøn, men ikke altid på den måde, vi regner med.
Sådan siger Stefan Schmidt Christensen om den såkaldte Missionweek, der løb af stablen på Syddansk Universitet (SDU) i sidste uge. Stefan er gymnasie- og studentersekretær i Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) i Syddanmark.
KFS har arrangeret denne Missionweek i samarbejde med Indre Missions Unge, Luthersk Missions Unge, Sct. Hans Kirke og Fyns Valgmenighed.

Modvind

Ugen har budt på lunchbars tre steder hver dag fra mandag til torsdag. En lunchbar er et frokost-event, hvor studerende bliver inviteret til et oplæg om en indvending mod kristendommen og bliver tilbudt en sandwich.
Folkene omkring Missionweek løb dog ind i modvind, da en studerende på universitetet følte sig overrumplet af at blive inviteret til en lunchbar mandag. Det affødte en aktiv debat, som resulterede i, at KFS i første omgang blev nægtet at fortsætte ugen ud.
– Vi bad om at komme op og snakke med rektor. Efterhånden som vi fik snakket det frem, fik vi forhandlet os til at få lov til at være der på samme præmisser som andre, beretter Stefan om situationen.
Selvom lunchbarerne fik meget af opmærksomheden, var det ikke de eneste ting, ugen bød på. Tre aftner var der arrangeret møder, der handlede om, hvem Jesus er, og hvad hans relevans er i dag.
– Møderne var mere forkyndende, og der var rigtig god tid til at snakke, hygge og fortælle om ting. Det var en rigtig god oplevelse. Lokalerne var fulde hver aften, forklarer Stefan om aftenmøderne.
Onsdag aften tog omkring 30 studerende ud på byens kollegier og talte med mennesker om tro.
– Folk kom bare så opmuntrede hjem. De havde alle været ude og finde nogen, som de kunne snakke med. Det var ad den vej, vi fik flest kontakter, så det er vigtigt at have med. Det er det tidspunkt, hvor folk er hjemme og har tid, siger Stefan.
Cirka 14 studerende har vist interesse i at dykke mere ned i kristendommen og dem vil KFS følge op på.
Eva