– Helligånden sagde jeg skulle bage kagerne

Lene Østergaard oplever mest Helligånden igennem intuition og tanker. Og nogle gange er det de små indskydelser, som giver adgang til noget meget større… Et helt almindeligt studiejob på et lager, Helligåndens vejledning og mod til at handle gjorde, at nye døre blev åbnet for Lene Østergaard.

Lenes historie er et godt eksempel på, hvordan små handlinger under Guds vejledning kan åbne døre, man aldrig selv kunne åbne.

– Jeg er ikke typen, der oplever Helligånden mærkbart i mine følelser. Jeg oplever til gengæld, at Han virker meget mere igennem mine tanker og min intuition, fortæller hun.
For nogle år siden arbejdede hun på et lager i et studiejob. Hun havde bedt Gud om, at vise hende, hvordan hun skulle nå ind til de nye mennesker, hun arbejdede sammen med.
En dag overhørte hun sin chef fortælle, at nu hvor han fyldte 60 år, ville han holde en stor reception for hele hans erhvervsnetværk. Og ud af ingenting fik hun en indskydelse:
– Det var en lidt ulogisk tanke, men jeg vidste bare, at det var Helligånden, der havde plantet tanken. Jeg gik hen til min chef og spurgte ”Må jeg ikke have lov, at bage kagerne til din reception?”
Chefen blev utrolig glad og overvældet og takkede ”ja”. Omfanget af hans fest viste sig at være ret stort, så Lene fik produceret 50 festkager til de lidt over 300 mennesker, han havde inviteret.
– Det blev en rigtig god dag, og han var meget taknemmelig. Det er nu seks år siden, og han fortæller stadig den dag i dag om den tjeneste, som en af hans tidligere ansatte gjorde, som det største nogen nogensinde har gjort for ham.

Blev brugt som rådgiver

Fra den dag af blev Lene Østergaard hevet ind på kontoret i ny og næ, hvor hun blev brugt som konsulent omkring ledelsesmæssige udfordringer på arbejdspladsen.
– Jeg endte ud med at være rådgiver ind i virksomhedens medarbejderudvikling og brugte enhver anledning til at dele ud af den ledelsesmæssige erfaring, jeg havde fra min egen træning i min kirke.
Selvom Lene troede, det var Helligånden, der vejledte hende, så vil der være mange mennesker, som senere ville blive i tvivl, om det nu også var Helligånden – eller bare en tanke. Lene kender godt den følelse:
– Guds ord fortæller os, at der er forudberedte gerninger for os at vandre i. ”For hans værk er vi, skabt i Kristus Jesus til gode gerninger, som Gud forud har lagt til rette for os at vandre i” (Ef. 2:10).
Jeg ved, det var Helligånden, fordi det ledte mig ind i forudberedte gerninger. For det første oplevede jeg, at det at handle på min indskydelse, gav en umiddelbar frugt i form af en åben dør til indflydelse samt favør, men her mange år senere, kan jeg også se Guds hånd i det – fordi det yderligere har bragt en frugt med sig, siger Lene.

Chefen huskede kagerne

Det er nu seks år siden, at hun havde oplevelsen med hendes tidligere chef. I mellemtiden har Lene været med til at starte en frivillig forening op. Den skal være med til at ”bringe Guds Riges værdier ind i vores by”, forklarer Lene, som bor i Aalborg.
– Vi oplevede os inspireret til en strategi, der blandt andet indeholdt at få Aalborgs erhvervsliv involveret i projektet. Vi formulerede en fantastisk vision – dog med den udfordring, at ingen af os havde forbindelser ind i Aalborgs erhvervsliv.
En dag blev hun mindet om hendes gamle chef. Hun tog straks kontakt til ham og tog ud og fik en snak om deres projekt. Efter at han endnu engang fortalte hende, hvor meget det med kagerne til hans fest havde betydet, tilbød han straks, at kontakte sit netværk og prøve at sætte et møde op, hvor Lene ville kunne dele visionen.
– Konsekvensen af hans indblanding er, at jeg nu har en aftale i denne uge med en af de mest toneangivende erhvervsledere i hele Nordjyllands erhvervsliv. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Helligånden for seks år siden inspirerede mig til at tilbyde min hjælp til min chef.

Har fået smag på mere

For Lene Østergaard blev denne oplevelse en stor bekræftelse på, hvor meget Gud hele tiden er i gang med at lede os ind i vores forudbestemmelse.
– Det er ikke altid man kan se det store billede, men Helligånden kender fremtiden. Han kender de forudberedte gerninger, som ligger på min og din vej, og ved at lytte og være lydig, kan Han lede os ind i situationer, der bringer en smag af hans Rige i vores hverdag, mener Lene og fortæller, at hun har fået større smag på et liv, hvor Helligånden fylder mere:
– For mig er Helligånden ikke bare én, jeg spørger til råds om udvalgte emner. Jeg spørger Ham hver dag om at tage mig med på eventyr og lede mig til forudberedte gerninger. Tak Gud for pinsen – for Hans Ånd til inspirationen og udrustningen til at leve en overnaturlig livsstil på en helt naturlig måde, siger Lene glad.