– Jeg vil da gerne vise et andet billede

– Det er en fantastisk mulighed både for mig og de kvinder, som er nye i Danmark.

Sarah Ervill Mortensen

Sarah Ervill Mortensen er en af de frivillige i projektet Friends, som netop har modtaget Kristelig Dagblads initiativpris på 10.000 kr.
Friends er en del af Kirken i Kulturcentrets Kvinde til Kvinde -netværk. Det er et åbent netværk, hvor danske kvinder kan møde nydanskere, og de kan dele erfaringer og praktiske råd med hinanden.
Sarah har været med i et års tid.
– Jessica Rae Eisenbraun, som leder projektet, havde flere gange spurgt mig, om det ikke var noget at prøve, men jeg havde været lidt tøvende, forklarer Sarah.

Kan lære mig meget

Men i maj 2012 kom hun afsted til en caféaften.
– Det var en stor oplevelse at sidde og tale med alle disse kvinder og høre deres fantastiske historier. Mange af dem, som er tilknyttet netværket, er utroligt ressourcestærke kvinder, som jeg kan lære meget af. Samtidig får jeg mulighed for at vise et andet billede af vores land, end det de ofte møder, forklarer Sarah.
– Vi tror, at vi er meget åbne, men den virkelighed, som også stærke nydanskere møder, er meget lukket, forklarer hun.
– Derfor synes de nye kvinder også, at det er fantastisk, at nogen gider at skabe et netværk, men for mig er det lige så fantastisk bare at være sammen med dem.

Det, Jesus gjorde

– Flere af dem, jeg mødte til mit første møde i maj, er nogle af mine bedste veninder i dag.
Sarah arbejder i regnskabsafdelingen i Kirken i Kulturcentret og er personlig kristen.
– For mig handler mit engagement i Friends både om, at jeg som person godt kan lide at tage godt imod folk og gerne vil vise dem havfruen og forklare, hvordan biblioteket fungerer.
Og samtidig er det jo også det, Jesus gjorde og leder os til som kristne: At vise kærlighed mod alle mennesker uanset deres baggrund.
Sarah er 33 år, gift og bor i Vanløse, København.